Hlavní obsah

Zaměstnanci požár lakovny neuhasili, zlikvidovali ho až hasiči

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Škodu do jednoho miliónu korun způsobil v neděli 14. ledna požár lakovny v jedné z hal průmyslového areálu v Drnovicích nedaleko Valašských Klobouk na Zlínsku. Přesnou příčinu vzniku události zjišťuje vyšetřovatelů hasičů, výši škody stanovil majitel firmy.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Ještě před příjezdem hasičů se o likvidaci požáru neúspěšně pokoušeli zaměstnanci ručním hasicím přístrojem. Všechny osoby včas opustily halu a nedošlo tak k žádnému zranění,“ sdělil Pavel Řezníček z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

O půl jedenácté dopoledne přijalo krajské operační středisko informaci o požáru v průmyslovém areálu v obci Drnovice. Operační důstojník okamžitě vyslal na místo profesionální hasiče ze stanic Valašské Klobouky, Slavičín a Zlín, a posilové jednotky dobrovolných hasičů Drnovice a Újezd. K události vyjel také velící důstojník směny ze Zlína. 

„Hasiči na pokyn velitele pronikli v dýchací technice dovnitř zakouřené haly lakovny a požár bleskově zlikvidovali. Plameny se naštěstí nerozšířily na další materiál. Celé prostory potom hasiči zkontrolovali a odvětrali. Po vyloučení dalšího nebezpečí místo předali zástupci společnosti,“ dodal Pavel Řezníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám