Hlavní obsah

Zámek v Litomyšli pozve návštěvníky do vánočně vyzdobených interiérů

Novinky, Zdeňka Kalová
Aktualizováno

Zámek v Litomyšli otevře své vánočně vyzdobené pokoje v době adventní. Poprvé během 1. adventního víkendu 29. a 30. listopadu, poté 27. a 28. prosince. Návštěvníci se kromě tradiční výzdoby mohou těšit na povídání o oslavách Vánoc v zámeckém prostředí.

Foto: Zdeňka Kalová

Adventní výzdoba pokojů s odkazy na zámecké zvyky

Článek

O 1. adventní sobotě a neděli 29. a 30. listopadu bude státní zámek v Litomyšli přístupný návštěvníkům. Výklad o historii a vybavení pokojů Základní prohlídkové trasy doplní povídání o vánočních zvyklostech, které byly spojeny s životem na zámku. Výjimečně bude součástí prohlídek místo zámeckého divadla zámecká kaple, která byla středobodem oslav vánočních svátků. Prohlídky začínají vždy v 11, 13 a 15 hodin.

Návštěvníci, kteří dají v tyto dny přednost nákupům, či pečení cukroví, nemusí zoufat, protože pro ně jsou připraveny Vánoční prohlídky v podobném duchu jako ty adventní. Vánoční svátky si lze návštěvou litomyšlského zámku zpestřit v sobotu a v neděli 27. a 28. prosince. Prohlídky vánočně vyzdobenou kaplí a reprezentačními pokoji začínají v oba dva tyto dny opět v 11, 13 a 15 hodin. 

Těšíme se na všechny, kteří si mezi pohádkami a dobrým jídlem najdou čas i na netradiční návštěvu litomyšlského zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám