Hlavní obsah

Zámek Stránov ovládly pohádky

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádky ovčí babičky si mohli poslechnout všichni, kteří přišli v sobotu 9. června na zámek Stránov a nechali se hostit nejen romantickým zámkem, ale hlavně pohádkovými bytostmi.

Foto: Petr Prokorát

Trpaslíci vymetli co se dalo....

Článek

Na nádvoří zámku vítali všechny příchozí král s královnou, kteří se též ujali komentování celého dne, jakož i zajímavých soutěží.

Pojídaly se koláče, kde byly ukryty mince, hádaly se melodie ze známých pohádek, večerníčků a filmů. Na soutěžní kartičky děti sbíraly razítka od hloupého Honzy, Děda Vševěda, víly Amálky, vodníka Česílka, Šípkové Růženky, Rumcajse s Mankou, Sněhurky s trpaslíky a Červené Karkulky.

Všude se plnily roztodivné úkoly. Řezalo se dříví s Rumcajsem, hádaly se hádanky s hloupým Honzou, vodník kouzlil s hrnečky, kde byly uloupené dušičky, trpaslíci rejdili, kde se dalo. Jen vlk od Karkulky se povaloval celý den v posteli. Kouzelná babička přadlenka pak vyprávěla hezké a poučné pohádky. Šíleně smutná princezna se nakonec také usmívala a princezna se zlatou hvězdou na čele našla svého krále Radovana.

Vyvrcholením celého dne na hojně navštíveném zámku bylo vylosování výherců dětské soutěže, kteří obdrželi malé pozornosti a hračky.

Před zámkem byla možnost se na staročeském jarmarku občerstvit všemi možnými dobrotami. I počasí se umoudřilo a po malé dopolední přepršce už ukazovalo jen svou vlídnou tvář, kterou měli i všichni, kdo se na akci podíleli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám