Hlavní obsah

Zámek Nový Hrad v Jimlíně u Loun před koncem roku naposledy otevře své brány

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

V sobotu 2. prosince proběhne tradiční Adventní setkání na Novém Hradě v Jimlíně. Tentokrát opět uvnitř zámeckého areálu a nabídne bohatý program a prohlídky vánočně vyzdobeným zámkem zdarma. Brána do zámku se otevře v 10 hodin, program potrvá do 17 hodin.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Andělé na chůdách, Adventní setkání (2016)

Článek

Nádvoří se pro tento den promění v tržiště, kterým bude znít středověká hudba z období 13. – 15. století v podání skupiny Krless. Při procházce tržištěm návštěvníci objeví živý betlém se zvířátky a potkají anděly na chůdách. Nejen děti potěší adventní loutkové divadlo a připraveni budou kejklíři.

V barokním sklepení pod druhým nádvořím budou schovaní čerti, kteří se několikrát během dne ukáží také na nádvořích a pobaví děti i dospělé. V podvečer venku proběhne ohňová show.

V zámecké černé kuchyni se budou připravovat zajímavé středověké pokrmy. Mnohé překvapí neobvyklé kombinace ingrediencí a chutí. Samozřejmě bude možnost vše ochutnat.

Zámecké interiéry obohatí vánoční výzdoba a společně s doprovodem průvodce bude možnost zámek během tohoto dne navštívit zdarma. Mimo klasického výkladu se průvodci zaměří na povídání o vánočních zvycích. Volné vstupenky na tyto prohlídky je nutno si předem vyzvednout na pokladně zámku na prvním nádvoří. Za poplatek 30 Kč je možné navíc zakoupit foto vstupenku.

Celou akci moderuje známý herec Jaroslav Sypal známý například ze série komediálních filmů Byl jednou jeden polda nebo z pohádky Lotrando a Zubejda. Vstupné do zámeckého areálu bude dobrovolné. Adventní setkání skončí úderem 17. hodiny

Reklama

Výběr článků

Načítám