Hlavní obsah

Zámek Mitrowicz zachvátí v noci plameny

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno obnovený zámek Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí se rozjel pro návštěvníky ve velkém stylu. Léta chátrající památka nabyla lesku jako v dobách své největší slávy. Celou sezonu zde probíhají krom prohlídek i různé doprovodné akce, nyní zámek nabízí dvě v jednom dni zakončené ohňovou show.

Foto: zámek Mitrowicz

Zámek Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí

Článek

Dvacátého sedmého srpna máte možnost zhlédnout Thajský den a pokračovat se bude celorepublikovou Hradozámeckou nocí, kterou pořádá Národní památkový  ústav.

“Thajský den je představení sdružení Tiger Temple složené z různých tanců z oblasti Asie, bojových umění, na programu je i ukázka a ochutnávka tradičních pokrmů, možnost masáže, k tomu různé výtvarné dílny pro děti. Program bude od 11 do 16.30, během dne budou možnost kostýmované prohlídky zámku. Hradozámecká noc v našem pojetí se jmenuje Turečkův svícen. Název vychází podle cestopisu Tureček, který byl předlohou pro nástěnné malby v  zámku. Návštěvníci se mohou těšit na noční prohlídky při svíčkách i malé překvapení přímo pod obrazem Václava Vratislava Turečka, zakončení bud velkolepou ohňovou show,“ informuje za zámek Mitrowicz Michal Bedřich.

Thajská kultura není náhodně vybranou akcí, spolupráce s Tiger Temple vznikla tak, že oba dva subjekty se nachází v Kolodějích nad Lužnicí, jedná se tedy o „sousedkou“ akci.

Pikniková sobota v parku

Na sobotu 3.9. chystají majitelé zámku piknikovou sobotu v celém parku, můžete si přinést i piknikové deky a zaposlouchat se do hudby.

www.theravadovy-buddhismus.cz/festival/

Reklama

Výběr článků

Načítám