Hlavní obsah

Zámek Lysice o víkendu nabídne bohatý kulturní program

Novinky, Kateřina Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 28. a 29. června propuknou v Lysicích tradiční Zámecké feérie, během kterých se návštěvníci mohou těšit na speciální prohlídky, rytířský turnaj, minijarmark či koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers.

Foto: Kateřina Konečná

Rozkvetlá zámecká zahrada s unikátní sloupovou kolonádou.

Článek

V sobotu i v neděli budou otevřeny zámecké komnaty, kterými provedou průvodci v kostýmech a ve zbrojnici příchozí uvítá pravý odborník - pan zbrojmistr, který je zasvětí do tajů bohaté zámecké sbírky. Příjemné chvíle lze strávit i procházkou zámeckým parkem s unikátní sloupovou kolonádou a volně přístupná bude výstava věnovaná lesnictví (nejen na lysickém panství) a také překrásný historický zlacený kočár.

V sobotu v 15 hodin proběhne v renesančním salonku za pokladnou vernisáž výstavy Krásný svět očima naivního malíře Jana Hrušky. Jeho díla budou vystavena až do 31. srpna. V 18 hodin se nádvoří rozezní swingem - do Lysic se opět vrací Ondřej Havelka, tentokrát s Perlami swingu II. Bude to večer plný romantických melodií. Na koncert je vhodná rezervace.

V neděli se vrátíme v čase do doby krále Jiřího z Kunštátu a Poděbrad. Lysický zámek bude hostit královskou návštěvu a na její poctu bude uspořádán rytířský turnaj na koních, během kterého nebude chybět ani ohnivý drak, proti kterému se bude bojovat sekerami, dřevci či meči. Čeká vás senzační podívaná na umění rytířské. O další zábavu se postará šašek.

Reklama

Výběr článků

Načítám