Hlavní obsah

Zámecké Vánoce s květinou v Novém Městě nad Metují

• Aktualizováno
Novinky, Dana Ehlová

Přízemní prostory zámku v Novém Městě nad Metují patří od 11. do 14. prosince tradiční a velice oblíbené výstavě Vánoce s květinou. Pro zájemce zároveň správa zámku připravila i prohlídky vánočně vyzdobených interiérů, které probíhají pravidelně v 11, 13 a 15 hodin.

Foto: Dana Ehlová

Z vánočně vyzdobeného podloubí renesančních domů na všech čtyřech stranách Husova náměstí je krásný pohled na zámek.

Článek

Výstava Vánoce s květinou se koná na zámku v Novém Městě nad Metují již mnoho let a navštěvují ji lidé ze širokého okolí. Je jednak vítanou příležitostí koupit pěkný vánoční dárek od šikovných řemeslníků a třeba výtvarníků, ale také inspirací k výzdobě vánoční tabule či přípravě štědrovečerního menu.

Aranže květin od odborníků nebo těch, kteří se toto, svým způsobem umění teprve učí zvládat ve školách, se setkávají s obdivem především žen. Ani letos nechybí na výstavě krásně a přitom jednoduše ozdobené vánoční smrčky.

Zájem je i o prodej stromků na nádvoří zámku, který bude pokračovat až do 17. prosince. Zakoupit je možné smrky, jedle, borovice různých velikostí, nebo pouze větvičky chvojí do vázy.

Novoměstské Vánoce s květinou mají také svůj kulturní program, v němž po všechny dny vystupují dětské sbory základních uměleckých škol z Nového Města nad Metují, Náchoda, České Skalice, ale i Dobřan.

Pořadatelé mysleli na všechno, a tak nechybí koutek na hlídání dětí, všude voní svařené víno nebo medovina, které si můžete v klidu vypít v průběhu prohlídky mnoha stánků.   

A až se pokocháte krásnými vánočními dekoracemi a nakoupíte dárek, který byste jinde nesehnali, nezapomeňte si vyhradit čas na procházku po novoměstském Husově náměstí.

Vánočně vyzdobené unikátní podloubí renesančních domů na všech čtyřech světových stranách a Škopkův novoměstský betlém od akademického malíře Jiřího Škopka z Jaroměře s postavami v nadživotní velikosti hned vedle kostela Nejsvětější Trojice určitě umocní zážitky z návštěvy Nového Města nad Metují.     

Reklama

Výběr článků

Načítám