Hlavní obsah

Základní umělecká škola Trnka vystavuje v plzeňských Šafaříkových sadech

Novinky, Pavla Vaněčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do světa pod zemí mohou vstoupit ve dnech 24. května - 1. června nejen děti, ale i jejich rodiče díky výstavě prací žáků Soukromé základní umělecké školy Trnka o.p.s.

Foto: Pavla Vaněčková
Článek

Již devátý ročník závěrečné výstavy Trnková zahrada, která má v letošním roce podtitul Kořeny, představí v plzeňských Šafaříkových sadech výběr z dětské tvorby za školní rok 2017/2018.

Celý rok žáci tvořili na dané téma - zkoumali, jak kořeny vypadají, co všechno umí, s kým kamarádí a všechny poznatky pak s dětskou fantazií přenesli na papír. Návštěvníci tak budou moci vidět, jak je život pod zemí pestrý a zajímavý.

V rámci celostátní akce ZUŠ OPEN se pak ve čtvrtek 24. května od 14:00-16:00 škola představí v Šafaříkových sadech herním odpolednem. Každý, kdo přijde, si bude moci vyzkoušet vlastní výtvarnou tvorbu, zahrát si kostkovou hru na travnaté ploše parku, spustit kuličkovou dráhu a hlavně vytvořit společné monumentální dílo, které bude charakterizovat tvorbu základních uměleckých škol.

Všichni zájemci jsou zváni rovněž do Západočeského muzea, kde právě probíhá výstava Kořeny-Roots, na které se škola významně podílela. Na této netradiční výstavě se setkává věda a výtvarná činnost – realita a fantazie.

Soukromá základní umělecká škola Trnka, která byla založena v roce 2002, má mezi ostatními plzeňskými školami své nezastupitelné místo. Školou prošly za jejího fungování stovky talentovaných dětí, které se vzdělávaly ve výtvarném nebo literárně – dramatickém oboru. V rámci výtvarného oboru se pak děti mohly rozhodnout mezi klasickou výtvarkou, keramikou a multimediální tvorbou. Škola se také může pochlubit pravidelným umisťováním na předních příčkách v soutěžích základních uměleckých škol v rámci celé České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám