Hlavní obsah

Zákazník udeřil taxikáře kamenem a pak ho začal škrtit, policie po něm pátrá

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velice brutálním útokem se zabývají pražští kriminalisté od konce listopadu. Na sídlišti Lehovec v Praze 9 zaútočil kamenem do hlavy zákazník na taxikáře. Policie pátrá po útočníkovi.

Foto: Policie ČR

Kámen, který útočník zanechal ve vozidle.

Článek

Když 27. listopadu kolem čtvrté hodiny ranní nastupoval do vozu taxi zákazník, řidič ještě netušil, jak otřesná jízda to vzápětí bude. Zákazník okolo třiceti let požadoval odvézt do ulice Poděbradská na sídliště Lehovec.

Řidič svého klienta dovezl na požadované místo a začal tisknout doklad, jak mu určuje zákon. V tu chvíli se neznámý zákazník rozhodl, že platit nechce a nebude. Vzal kámen, který měl u sebe, a udeřil taxikáře zezadu do obličeje. Napadený taxikář se začal okamžitě bránit.

Útočníkovi to zřejmě nevadilo a použil bezpečnostní pás, aby začal zraněného taxikáře škrtit. Řidiči se po chvilce podařilo ze škrtidla dostat a uvolnit. Muž rychle vystoupil a zmizel v ulicích. Dvaasedmdesátiletý taxikář utrpěl tržná poranění a záchranná služba ho musela převézt do nemocnice.

„Kriminalisté prozatím bezvýsledně pátrají po muži ve věku kolem třiceti let, který je vysoký asi 175 centimetrů štíhlé postavy. Muž má tmavé vlasy a oblečený byl do modrých džínů a modrošedého svetru. Útočník hovořil česky a bez přízvuku,“ popsala útočníka Jana Rösslerová z pražského tiskového oddělení a dodala:

„Jakékoliv informace k tomuto muži přijmou policisté na tísňové lince 158. V případě dopadení hrozí útočníkovi za trestný čin loupeže až desetileté vězení.“

Reklama

Výběr článků

Načítám