Hlavní obsah

Zájemci mohou objevovat tajemství holešovských památek i hledat poklad

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahrajte si městskou hru a poznávejte památky. Takovou možnost pro celé rodiny nabízí i v zimě Holešov. Městské kulturní středisko připravilo zajímavé putování, během kterého se dovíte mnoho zajímavostí a detailů z historie města.

Foto: Dana Podhajská
Článek

„Jedná se o netradiční procházku po holešovských památkách formou hry. Podle veršovaných indicií hledáte cestu k pokladu. Především dětem chceme více přiblížit historii,” řekla za autorský tým Jana Zaoralová.

Hra s názvem quest je něco podobného jako geocaching, avšak funguje na trochu jiném principu. Nepotřebujete GPS navigaci, stačí obyčejná tužka, papír a opravdu dobré boty. Tato cesta za poznáním je dva a půl kilometru dlouhá.

V holešovském informačním centru si zdarma vyzvednete mapu a hádačku nebo si je můžete stáhnout z webových stránek www.holesov.info či www.questing.cz. A hra začíná. Postupujete podle mapy s orientačními body, které napovídají, kudy vede trasa. Pokud hráč dobře vyluští tajenku, čeká ho na konci cesty poklad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám