Hlavní obsah

Zájem pacientů o Jesenickou nemocnici roste. Do ambulancí loni dorazilo o pětinu lidí více

Novinky, Radka Miloševská

Významný meziroční nárůst v počtu zákroků i příchozích pacientů eviduje Jesenická nemocnice. V minulém roce zde zdravotníci ošetřili o pětinu více ambulantních pacientů, vzrostl počet hospitalizovaných a nárůst o deset procent eviduje i zdejší porodnice.

Foto: archiv nemocnice

Největší nárůst počtu pacientů zaznamenaly především interní, chirurgická, ortopedická, oční a gynekologická ambulance.

Článek

V roce 2017 přišlo do Jesenické nemocnice o dvanáct tisíc pacientů více než v předchozím roce, tedy celkem 64 186 osob. Počet ambulantních pacientů tak vzrostl za pouhý rok hned o pětinu. U hospitalizovaných pacientů pak celkový počet v roce 2017 dosáhl čísla 5701, což je meziroční nárůst o více než dvě stovky pacientů.

Nárůst zájmu rodiček o Jesenickou nemocnici byl v roce 2017 desetiprocentní. V roce 2017 se zde narodilo celkem 300 dětí během 296 porodů, zatímco v roce předchozím to bylo 272 dětí během 268 porodů.  

„Největší nárůst počtu pacientů zaznamenaly především interní, chirurgická, ortopedická, oční a gynekologická ambulance, dále ambulance nutričního terapeuta a také gynekologicko-porodnické oddělení. Zvýšený zájem ze strany pacientů však evidujeme napříč celou naší nemocnicí, čehož si nesmírně vážíme. Je to pro nás pozitivní zpětná vazba a důkaz toho, že investice a modernizace, které provádíme, mají smysl,“ uvedla ředitelka Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová.

Od roku 2016, kdy se nemocnice stala součástí skupiny AGEL, bylo novorozenecké oddělení vybaveno novými monitory dechu, na gynekologickém oddělení byla kompletně vyměněna okna a oddělení bylo dovybaveno novými lůžky se stolky.

„Pro zvýšení odborné úrovně zde byly pořízeny také zcela nové přístroje – laparoskopická věž, kolposkop, resektoskop, ultrazvuk a dvojice kardiotokografů k monitoringu rodiček před porodem,“ vyjmenovává ředitelka nemocnice a primářka gynekologicko-porodnického oddělení Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová.

Mimo investic do gynekologicko-porodnického oddělení proběhla v loňském roce například také investice do vybavení radiologického oddělení či vybavení operačních sálů, byly zakoupeny nové laparoskopické věže i artroskopická věž a slavnostně byla otevřena zcela nová moderní Léčebna dlouhodobě nemocných.

Reklama

Výběr článků

Načítám