Hlavní obsah

Zahrada Kladenského zámku se otevírá, pikniky nabídnou veřejnosti kulturní zážitky

Novinky, Redakce Novinky

Zahrada Kladenského zámku se po uvolnění opatření nouzového stavu opět otevírá kultuře pro veřejnost. Pikniky v zahradě nabídnou širokou škálu kulturních zážitků, úvod bude patřit vernisáži ocelových plastik Libora Hurdy, díla budou zahradu zdobit celou sezonu.

Foto: MMK

Zámecká zahrada

Článek

„Kultura v Kladně opět může ožít a na zámeckou zahradu se velmi těším. Sezonu zahájí 13. května od 17.00 vernisáž soch Libora Hurdy a připravena jsou vystoupení mnoha zajímavých kapel,“ řekl primátor Dan Jiránek.

„Přijďme zažít příjemné večery v zámecké zahradě. Stejně jako vloni bude k dispozici i oblíbené piano pro veřejnost. Po instalaci nového osvětlení získal zámecký areál navíc jedinečnou atmosféru,“ dodal Jiránek.

„Pár týdnů to vypadalo, že se s koncerty budeme muset rozloučit úplně. Několik jsme jich byli nuceni zrušit a další přesouvali na jiné termíny. Zažijte s námi kouzlo romantické Francie všemi smysly s Bohuslavem Ježkem a Jitkou Malczyk nebo strhující spojení world music, klasické hudby a jazzu v podání dua Jedlinský & Fischer. Vystoupí i legendární rockový klávesista Roman Dragoun a další umělci včetně kladenských kapel na závěr léta. Program budeme ještě doplňovat podle aktuálních možností a opatření vlády,“ řekl Filip Zoubek, vedoucí oddělení kultury kladenského magistrátu.

„Doporučujeme všem zájemcům zakoupit si vstupenky předem na webu města, přece jen stále platí jistá omezení. Pro ty, co nebudou mít možnost přijít osobně, budou později k dispozici záznamy na sociálních sítích města – Facebooku a Youtube, kde najdete vždy aktuální informace,“ dodal Zoubek.

Program:

11. 6. od 19:00 Francouzský večer

14. 6. od 14:00 Dětský den s Lampionem

17. 6. od 19:00 Cirkus Ponorka

24. 6. od 19:00 Jedlinský & Fischer Duo

1. 7. od 19:00 Roman Dragoun

12. 8. od 19:00 Vzpomínka na Boru Kříže

19. 8. od 19:00 Olin Nejezchleba/ Norbi Kovács/ Pavel Fischer

29. 8. od 17:00 Rozloučení s létem s kladenskými kapelami Atd… a Forty Five

Reklama

Výběr článků

Načítám