Hlavní obsah

Žáci z Oloví viděli na vlastní oči, jak se vyrábí elektřina

Novinky, Josef Sekyra

Elektřina je pro současného člověka nezbytnou součástí, žáci základních škol se učí jak s elektrickým proudem šetřit a jak ho úsporně využívat, ve školách získávají teoretické znalosti především o jeho výrobě.

Foto: Josef Sekyra
Článek

Žáci Základní školy v Oloví se v rámci projektu Do budoucna s kvalitnější výukou na ZŠ Oloví seznámili s jednotlivými druhy energií na vlastní oči. V průběhu třech exkurzí navštívili větrnou, vodní a tepelnou elektrárnu.

Informace a multimediální materiály, které žáci získali při exkurzích, budou následně zpracovávat ve svých třídách při workshopu nazvaném Energie na zemi. Cílem workshopu bude tvorba plakátu, které budou informovat o jednotlivých způsobech výroby energie, o jejich výhodách i nevýhodách, dále se žáci 8. a 9. ročníku zaměří na pracovní profese, které se týkají výroby elektrické energie  nebo s ní úzce související.

Celý workshop bude uzavřen obhajobou jednotlivých typů elektráren formou celoškolního diskuzního fóra. Grafické práce, které při workshopu vzniknou, budou zveřejněny na internetových stránkách projektu www.skolaoloví.webnode.cz.

Workshop Energie na Zemi uzavře jen malou část projektu, který je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR, jedná se o jednu z environmentálních klíčových aktivit. „Díky projektu již žáci získali nové multimediální výukové pomůcky, především možnost  kreativně a smysluplně s nimi pracovat," informovala Novinky.cz Mgr. Ivana Pečenková, ředitelka školy.

Projekt touto aktivitou nekončí ba naopak, dále se bude zaměřovat na environmentální výchovu, zejména na třídění a využití odpadu. Při každoroční oslavě Dne Země se žáci pokusí využít odpadové materiály jako materiál pro výrobu nejen výtvarných prací, ale i módních doplňků, jako jsou např. klobouky nebo šaty.

Všechny výrobky budou v červnu příštího roku prezentovány na celoškolní akci, kde současně proběhnou hudební, taneční a scénická vystoupení zaměřená environmentálně. Informovala o tom koordinátorka environmentálních činností Mgr. Daniela Ševčíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám