Hlavní obsah

Žáci hudebního oboru ZUŠ Dobruška slavili úspěchy v krajských soutěžích

Novinky, Dana Ehlová
Aktualizováno

Žáci hudebního oboru Základní umělecké školy Dobruška slavili úspěchy v okresním a krajském kole soutěží ve hře na klavír, kytaru, housle, violu a violoncello.

Foto: Dana Ehlová

Největšího úspěchu ze žáků ZUŠ Dobruška dosáhla Klára Hůlková, která se prvním místem v krajské soutěži probojovala do ústředního kola v Liberci.

Článek

V klavírní soutěži školu reprezentovali Michaela Stodůlková (učitelka Olena Ivanenko), Klára Kárníková, Linda Jindrová, Tereza Grulichová, Klára Jakicová (všechny učí Alena Moravcová), František Vích (učitelka Adéla Slánská) a Magdaléna Čtvrtečková (učitel Jakub Šaroun).

Z okresního kola v Rychnově nad Kněžnou postoupily do krajského kola, které se konalo v ZUŠ Střezina v Hradci Králové, Klára Kárníková a Michaela Stodůlková. Klára vybojovala 3. místo a Míša obdržela za svůj výkon čestné uznání. 

Ve hře na smyčcové nástroje soutěžili houslisté Anna Domorádová, Barbora Pavlíčková, Martin Baše, Jana Peterová, Martina Drašnerová a Michal Verner, spolu s nimi Josef Vogl (viola) - všechny učí Dagmar Prokopová, dále violoncellistka Klára Hůlková učitelky Anny Vrbové.  

Všichni, kromě Michala Vernera, jenž obsadil v okresním kole druhé místo, ve svých kategoriích zvítězili a zúčastnili se krajského kola v ZUŠ Habrmanova v Hradci Králové. Tam dosáhla největšího úspěchu Klára Hůlková, která se prvním místem probojovala do ústředního kola v Liberci (11. až 14. května), ostatní zástupci dobrušské „zušky” obsadili druhá místa.

V kytarové soutěži školu zastupovali Eliška Hanusová (učitelka Eva Zimová), Martin Rašek a Vendula Řeháková (učitel František Zima). Z okresního kola v Kostelci nad Orlicí všichni postoupili do kola krajského v Jaroměři. Obě děvčata obsadila druhá místa, Martin Rašek byl ve své kategorii třetí. 

Reklama

Výběr článků

Načítám