Hlavní obsah

Žáci habartovské základní školy si užili den plný sportu

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z extrému do extrému - i tak by se dalo nazvat sportovní dopoledne, které se v Habartově konalo pro žáky druhého stupně ZŠ. Zatímco v předchozím termínu bylo sportování odloženo z důvodu deště a chladu, v úterý 18. června si žáci zakusili tropického počasí

Foto: Aleš Plevka

Úvodní nástup a krátké zahájení se uskutečnilo na hřišti s umělým povrchem

Článek

Den mimo školní lavice 18. června prožili vlastně všichni žáci habartovské základky. Zatímco však žáci prvních až čtvrtých tříd se vydali v režii Domu dětí a mládeže Habartov do okolní přírody na výlety, během nichž stopovali fáborky a plnili předepsané úkoly, jejich o pár let starší vrstevníci se utkali v míčovém trojboji.

Během první hodiny proběhlo obligátní seznámení s pravidly a to jak sportovními, tak také těmi bezpečnostními. Byly také na poslední okamžik doladěny sestavy jednotlivých družstev a pak už se všichni přemístili do sportovního areálu, který bezprostředně se školou sousedí. Cestou jsme ještě nafasovali zásobu minerálek, která obzvláště dnes přišla více než vhod. Na hřišti celou akci krátce zahájil ředitel Mgr. Václav Riedl a poté již nic nebránilo tomu, aby se sportovci pustili do boje se soupeři i s neskutečným horkem.

Na pořadu byl trojboj, který připravila učitelka Mgr. I. Marková a který sestával z malé kopané, vybíjené a florbalu. V těchto třech sportech se utkali páťáci se šesťáky, osmáci s deváťáky a žáci 7. A proti těm ze 7. B. Na jednotlivých sportovištích dvojice týmů postupně rotovaly a našel se i dostatečný prostor pro odpočinek, který byl za daných povětrnostních podmínek k nezaplacení. Každý kousek stínu měl tentokrát cenu zlata.

Přes neskutečné vedro většina sportovců nešetřila nasazením a snažila se vydat ze sebe to nejlepší a získat body pro svůj tým. Ti, kteří se aktivně nezapojili, alespoň své spolužáky hlasitě povzbuzovali.

Asi po sto padesáti minutách bylo dohráno a my se ukryli pod příkrov tělocvičny, kde alespoň nepražilo ostré slunce. Tam pak také došlo na krátké vyhlášení. V celkovém součtu šesťáci předčili páťáky, deváťáci (i když těsně) osmáky a 7. A na hlavu porazila 7. B. Každá třída si však svými výkony vysloužila diplom a igelitovou tašku, v níž byla nashromážděna lízátka, žvýkačky a gumové či jiné bonbóny. Nikdo z dětí tedy díky malé finanční injekci města Habartov nepřišel zkrátka.

Více než sladkosti však žáky habartovské ZŠ určitě těší ten fakt, že do školy naposledy v tomto školním roce oproti jiným školám zamíří již 24. června, neboť školu čeká zevrubná rekonstrukce školní družiny a také chlapeckých WC. Ostatně v družině se pracuje již teď, a tak po dvou měsících, během nichž se proinvestuje částka okolo 3,5 miliónu Kč, se žáci vrátí do prostředí, které bude zase o něco modernější a kulturnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám