Hlavní obsah

Začátek školního roku byl ve znamení kontroly bezpečnosti na přechodech

Novinky, Miroslav Knotek

V úterý 1. září se po prázdninách vracely děti do škol a pro státní i městskou policii je toto období ve znamení preventivních opatření.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

V praxi to především znamená, že v prvních školních dnech, v době, kdy budou děti do škol přicházet či z nich odcházet, budou na přechodech a v jejich blízkosti dohlížet policisté a strážníci na to, aby cesta školáků byla bezproblémová a proběhla maximálně bezpečně.

Situaci na přechodech v úterý ráno zkontroloval také starosta plzeňského centrálního obvodu Radislav Neubauer spolu s místostarostou Davidem Procházkou, které doprovázel velitel Městské policie Plzeň Karel Mach.

„Preventivní opatření chceme provádět po celý týden a pak na ně chceme navázat pravidelnými a namátkovými kontrolami,” informoval Karel Mach.

Vedení obvodu se také zastavilo na náměstí Míru na Borech, kde je velmi frekventovaný přechod. Kolemjdoucí školáci od nich dostali na cestu do školy malou pozornost.

„Kromě samotné kontroly přechodů jsme chtěli děti povzbudit, zvláště ty, které jdou do školy poprvé a vstupují zcela do zcela něčeho neznámého a vzrušujícího,” řekl starosta Radislav Neubauer.

„Jsme rádi, že první školní den proběhl bez problémů a je na místě také poděkovat vedení Městské policie Plzeň za spolupráci, kterou i do budoucna chceme podporovat,” dodal místostarosta David Procházka.

Reklama

Výběr článků

Načítám