Hlavní obsah

Zábava Vranovické chasy sklidila úspěch

Novinky, Michal Rapco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vranovická chasa o.s. pořádala 3. června svoji premiérovou zábavu pro veřejnost. Jak tedy dopadla?

Foto: Pavlína Kurková

Junior Band

Článek

Kdo přišel, určitě nelitoval. Zpočátku sice vše vypadalo bledě - odpoledne střídavě pršelo a nepršelo, Chasa propadala panice. Naštěstí kolem sedmé hodiny se vše k dobrému obrátilo a počasí se umoudřilo.

Kousek po osmé hodině večerní zahájil celou zábavu Jiří Helán se svou kapelou Malá Moravěnka. Uvedl Chasu a vše tedy mohlo začít. Kromě tradičních valčíků a polek zazněly i známé evergreeny. Kolem desáté začal Malou Moravěnku střídat taneční orchestr Junior Band z Pohořelic. Jejich repertoár byl již trošku odlišnější a tanečníci si mohli střihnout například i blues, jive nebo cha-chu. Na závěr se pro ty nejvytrvalejší návštěvníky předvedla skupina Natural 95 z Miroslavi.

O půlnoci předvedla Vranovická chasa své dopředu avizované překvapení - choreografii na Tepláky od Nightwork. Od všech přihlížejících sklidila za své vystoupením bouřlivé ovace. Dále také vystoupil Martin Valla se svým zumba vystoupením, kdy na parket dokázal dostat snad všechny, kteří se přišli podívat.

Sice se večer "dostavilo" jen necelých dvě stě návštěvníků (za což pravděpodobně mohlo velkou měrou nestálé počasí), všichni se ovšem skvěle bavili a těžko bychom pravděpodobně hledali někoho nespokojeného.

Již teď začíná Vranovická chasa o.s. plánovat další akci - od 20. do 22. srpna bude ve spolupráci s vranovickými fotbalisty pořádat tradiční hody. Proto si tento termín nezapomeňte zapsat do kalendáře a určitě se přijďte podívat.

Vranovická chasa o.s. je uskupení (zatím jen) mladých lidí, kteří se dali dohromady a rozhodli se, v rámci možností, udržovat, rozvíjet a obnovovat místní tradice a zvyky. Samozřejmostí je také pořádání různých zábav, jako byla například tato premiérová. Zatím ještě nemají k dispozici místní kroje, ale příští rok snad budou i ty a bude možno se více pustit i do čistého folkloru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám