Hlavní obsah

Za usmrcení muže při potyčce v restauraci hrozí střelci až deset let za mřížemi

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrhem na podání obžaloby ukončil v těchto dnech vyšetřovatel z Odboru obecné kriminality Policie ČR Zlínského kraje případ zabití muže, kterého v restauraci v Zubří na Vsetínsku střelnou zbraní usmrtil padesátiletý muž.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Vyšetřovatel ho obvinil ze zvlášť závažného zločinu zabití, za který mu hrozí trest odnětí svobody na tři až deset let,“ informovala dnes krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

„Případ se stal vloni 6. října navečer v restauraci v Zubří, kde mezi dvěma muži ve věku padesát a jedenapadesát let došlo k slovní rozepři, která pokračovala fyzickým napadáním. Při potyčce upadli na podlahu, kde starší z mužů mladšího částečně zalehl svým tělem, přičemž mladší se nemohl dostat ven. Ze strachu, že ho ležící muž udusí, vytáhl v silném rozrušení z ledvinky připevněné na těle revolver, ze kterého na muže ležícího na něm vystřelil,“ popsala incident mluvčí policie.

Postřelený muž zraněním na místě podlehl. Oba muži byli v době incidentu pod vlivem alkoholu, podle znaleckého posudku měli v krvi okolo dvou promile alkoholu. Zbraň, ze které obviněný střílel, držel legálně.

„V průběhu vyšetřování krajští kriminalisté zadali několik znaleckých posudků z oboru zdravotnictví, psychologie, psychiatrie a z oboru kriminalistiky. Závěry posudků a další shromážděné důkazy vylučují, že by se obviněný bránil v intencích nutné obrany a použití zbraně v tomto případě nelze ani právně kvalifikovat jako zvlášť závažný zločin vražda,“ dodala Lanka Javorková.

Obviněný je stíhán na svobodě a za zvlášť závažný zločin zabití mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám