Hlavní obsah

Za tajemstvím Vánoc se můžete vydat na zámek Slatiňany

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční jarmark, vánočně vyzdobený zámek a fanfáry trubačů - to vše připravil pouze na adventní neděli 16. prosince pro všechny návštěvníky zámek Slatiňany. Akce nazvaná Za tajemstvím Vánoc se uskuteční od 10 do 17 hodin.

Foto: zámek Slatiňany
Článek

Vánoce na zámku zahájí fanfáry trubačů z balkónu zámku v 10 hodin, fanfáry uslyšíte ještě každou celou hodinu až do 15 hodin. K nim se přidá skupina lesních rohů z Hradce Králové hrající zámeckou a loveckou hudbu z 18. a 19. století - mimo jiné také jezdecké fanfáry Auersperků a jiných šlechtických rodů (v 13 a 15 hodin).

Po slavnostním uvítání umožní zámek všem zájemcům nahlédnout do vánočně vyzdobeného interiéru a přiblíží jim i zvyky a život na zámku v zimním čase i o Vánocích. Bohatý vánoční program je připraven i pro děti, a to s pohádkou. Loutkové divadlo malí návštěvníci uvidí v 10.30 a ve 14 hodin.

Vyvrcholením bude rozsvícení vánočního stromu v 16.15 hodin, který si ozdobí sami návštěvníci zámku se zpěvem koled Dětského sborečku ZUŠ Slatiňany. Prohlédnout si tu lze i tradiční vánoční betlém.

K Vánocům patří nejen vánoční strom, výzdoba a koledy, ale také vánoční dobroty. Zámek Slatiňany zve všechny účastníky na slavnostní dobroty ze zámecké kuchyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám