Hlavní obsah

Za samé jedničky do bazénu v Bohumíně zdarma

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned z několika sportovních a kulturních aktivit si mohou vybírat o pátečních pololetních prázdninách bohumínští školáci. Pestrý program budou moci navštívit v kině, knihovně, na zimním stadionu i v aquacentru.

Foto: Lucie Kolková
Článek

Prázdninové aktivity odstartují v Bohumíně už ve čtvrtek 2. února odpoledne. V bohumínském kině začne čtyřdenní filmový festival pohádek, v knihovně zase výtvarná dílnička i čítárnička.

„Ve čtvrtek uvádíme v kině animovaný komediální příběh Tajný život mazlíčků. V pátek se mohou nejen děti těšit na španělsko-kanadský animovaný příběh o bíglovi Ozzym a víkend patří v současnosti nejpopulárnějšímu českému filmu - pohádce Anděl Páně 2,“ sdělil ředitel K3 Bohumín Karel Balcar.

Dodal, že představení začínají každý den v 16 hodin. Vstupné se pohybuje od 100 do 110 korun.

V knihovně se děti mohou těšit na pohádková leporela a loutkohraní. Za tzv. pohádkovými leporely je možné vyrazit už od čtvrtku 2. až do pátku 3. února vždy od 13 do 17 hodin. Pro rodiče a jejich předškolní děti jsou nachystány knížky, ze kterých si mohou s dětmi číst, chybět nebudou ani hračky a omalovánky z oblíbených pohádek. A na pátek 3. února knihovna připravila výtvarnou dílnu nazvanou Pohádkové loutkohraní, ve které si děti vlastnoručně vyrobí loutky.

„Vyzkoušíme si výrobu loutek prstových, špejlových i hadrových, také si zhotovíme loutky z ponožek. Variací je opravdu hodně,“ řekla Jana Giecková z dětského oddělení knihovny K3. Pohádkové loutkohraní proběhne v dětském oddělení v centru Bohumína od 8 do 12 a od 13 do 17 hodin. Vstup je zdarma.

V neděli 5. února v 10 hodin dopoledne mohou zajít rodiče s dětmi do zdejšího kina na pohádkový muzikál O Koblížkovi. Inscenace o Koblížkovi, který uteče dědečkovi, zajíci, vlkovi, medvědovi, aby pak osudově naletěl chytré lišce, kombinuje činoherní a loutkové herectví. Nabídne dětem i interaktivní prvky, takže se stanou součástí děje.

Za sportem mohou vyrazit školáci v pátek 3. února do sportovně-rekreačního areálu Bospor. Zdejší aquacentrum pro ně připravilo oblíbenou akci „Za samé jedničky do bazénu zdarma“. Jedničkáři si budou moci užít bazény, tobogán, masážní lavice i vířivku zcela zdarma. Stačí, když na pokladně bazénu v pátek předloží vysvědčení se samými jedničkami.

„Akce platí pouze v pátek 3. února, a to od 10 do 21 hodin. Zapojit se do ní mohou žáci základních škol nejen z Bohumína, ale také z okolních měst. Je to dárek pro ty, kteří měli na vysvědčení samé jedničky,“ uvedl vedoucí bohumínského aquacentra Jaromír Voráč.

Sousední zimní stadion Bospor aréna zařazuje na pátek 3. února mimořádné bruslení pro veřejnost, to odstartuje od 13:30 do 15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám