Hlavní obsah

Za mě nestávkujete aneb Lidé odborářům odpovídají pomocí Facebooku

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demonstrací a stávek proti vládě, čítajíc obyčejně tisíce nespokojených lidí bylo již desítky, ale aby proti sobě šli ve stávce samotní lidé, to jsme tady ještě neměli.

Foto: Ivona Kratochvílová

Na facebooku vznikla iniciativa Za mě nestávkujete a za víkend nasbírala 24 000 odpůrců stávky.

Článek

Hlavně Prahu, kde je již nyní doprava běžně na stupni 4 a lidé vstávají často i hodiny dopředu, aby dorazili včas do svých zaměstnání, se rozhodli odboráři ve čtvrtek zablokovat. Tentokrát a opět pomocí sociálních sítí dávají občané hlasitě najevo, že jim nikdo, a to ani spoluobčané, další hodiny nevezmou.

Názory nespokojených občanů si můžete přečíst v události  "Za mě nestávkujete", která během víkendu nasbírala již 24 000 odpůrců (uživatelů Facebooku) a stále roste. 

Pavel Galář na zeď události napsal: "Je to celý blbost. Stávka je přece určena na podporu zaměstnanců vůči zaměstnavateli. Tohle je její politický zneužití a nezákoná akce." 

"Plánované zablokování pražských silnic je stávkou proti občanům nikoliv proti vládě," míní Adam Reinberger, majitel Booster Prague (agentura zaměřená na digitální marketing) a také zakladatel iniciativy Za mě nestávkujete.

Dnes večer měl živý vstup z Václavského náměstí spolu s dalšími hosty Hyde Parku (pořad České televize) - mimo jiné vyvracel spojitost s ODS, se kterou byla iniciativa spojována.

Reklama

Výběr článků

Načítám