Hlavní obsah

Za farmáři a jejich úrodou do Bohumína

Novinky, Lucie Balcarová

Do Bohumína opět přijedou farmáři se svou úrodou a zabydlí se na zdejším náměstí T. G. Masaryka hned na dva dny. Farmářské trhy pod taktovkou zdejší organizace K3 startují už v pátek 21. a v sobotu 22. února.

Foto: Jiří Rozsypal

Jeden ze stánků farmářských trhů v Bohumíně.

Článek

„Minulý rok jsme farmářské trhy organizovali hned čtyřikrát. Zatímco v sobotu odpoledne už nakupujících bylo méně, zaznamenali jsme takové ohlasy, že lidé by si rádi přišli nakoupit i v pracovní den. Proto teď zkoušíme dvoudenní model farmářských trhů, a to v pátky a v soboty. V lednu se nám osvědčil, lidé na trhy proudili po oba dva dny. Návštěvníci se mohou těšit na to, že se letos budou farmářské trhy konat pravidelně každý měsíc,“ uvedla za pořadatele z K3 Bohumín Jiřina Kochová.

V pátek 21. února bude možné nakoupit od farmářů od 9 do 16 hodin. V sobotu 22. února otevřou farmáři své stánky jen dopoledne, a to od 9 do 12 hodin.

Farmářské trhy opět nabídnou regionální a domácí produkty. Kromě sezónní zeleniny a ovoce patří mezi stálý sortiment prodejců sýry, vína, med, pekařské výrobky jako frgály, koláče, bábovky či žitný chléb, domácí máslo nebo zabijačkové speciality jako jitrnice, jelita, tlačenky, sekané či slaniny. Nebudou ale chybět ani dančí, kančí, jelení salámy či klobásky.

Výpěstky a výrobky jsou z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska, s výjimkou švýcarských, francouzských, holandských a italských sýrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám