Hlavní obsah

Za dobrodružstvím do městských lesů v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravské městské lesy a zeleň s. r. o. pořádají v sobotu 21. května dobrodružnou akci pro rodiny s dětmi nazvanou Den v lese.

Foto: Josef Zajíc

Les - nádherná příroda v květnu.

Článek

Akce se bude konat v Bělském lese (areál bývalých kasáren) v Ostravě. Začátek je naplánován na 9. hodinu a potrvá do 14 hodin.

Všechny účastníky pořadatelé uvítají v areálu společnosti Ostravské městské lesy a zeleň s. r. o. na ulici Antonína Brože, kde si prohlédnou komentované ukázky lesní techniky, areál lesní školky a projdou se naboso pocitovým chodníkem, na kterém se vystřídají různé lesní materiály.

Začínat zde bude také dobrodružný okruh lesem se spoustou stanovišť pro děti. "V lese bude připravena ukázka kácení stromů a koňský povoz s kočím, který návštěvníkům představí práci koně v lese a odveze je  zpět do areálu městských lesů," uvedl ředitel společnosti Vladimír Blahuta.

Les je nádherná příroda. Bělský les je využíván, kromě hospodářských prací, také k aktivnímu odpočinku lidí v jeho okolí. Díky dobré spolupráci s Ostravskými městskými lesy se zde mohou pořádat rozličné sportovní soutěže.

Celá akce je určena pro širokou veřejnost a vstup je zdarma. Podrobné informace najdete na: www.ostravskelesy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám