Hlavní obsah

Z skotského Aberdeenu na skok do západočeských Kladrub

Novinky, Silvie Strachotová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První červencový víkend bude v Kladrubech patřit jedinečným zážitkům, kromě prohlídek kláštera a zámku se návštěvníci mohou těšit na vystoupení univerzitního souboru ze skotského Aberdeenu či na bohoslužbu k jednomu z patronů klášterního kostela, k svatému Benediktovi.

Foto: Silvie Strachotová

Klášterní kostel rozezní skladby skotského univerzitního souboru.

Článek

Beethovenova dramatická předehra ke hře Egmont, Bruchova Romance pro violu a orchestr, Sibeliova Symfonie č. 3 v C Dur i Zapomnění pro violu a orchestr strunných nástrojů od argentinského skladatele Astora Piazolly rozezní v sobotu 7. července v podání skotského univerzitního souboru The Marischal Chamber Orchestra zdi kostela Nanebevzetí Panny Marie v klášteře Kladruby.

The Marischal Chamber Orchestra je unikátní soubor. Pod vedením dirigenta Chrise Graye, uměleckého ředitele operního souboru Connect, se studenti Univerzity z Aberdeenu připravují po celý semestr na hudební vystoupení. Náročná příprava mladého, amatérského souboru je pak zakončena koncerty, které se odehrávají po celé Evropě. Soubor, jehož výkony jsou vždy na vysoké profesionální úrovni, doprovodí na violu Nicola Boag.

V neděli 8. července proběhne od 11:00 v kostele mše ke svátku sv. Benedikta. Bohoslužby se zúčastní páter Damián Žilka O.S.B. a Dominik Mucha O.S.B., benediktini ze slovenského kláštera Sampor. 

Přijďte si v sobotu 7. července od 15:00 poslechnout univerzitní soubor z Aberdeenu či navštívit mši k zakladateli řádu sv. Benedikta.

Další informace naleznete na stránkách: https://www.klaster-kladruby.cz/cs.

Reklama

Výběr článků

Načítám