Hlavní obsah

Workshopy nabídly pracovní uplatnění budoucím ekonomům

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh pracovních příležitostí na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě se stává pro studenty stále větším magnetem. Přesvědčili se o tom jeho účastníci 9. listopadu.

Foto: Libuše Miarková

Na setkání se zástupci ostravské pobočky společnosti PwC studenti mimo jiné řešili i hlavolamy byznysu.

Článek

Veletrh s názvem Začni kariéru u nás se konal počtvrté a i tentokrát oslovil zejména posluchače třetího ročníku bakalářského studia a navazujícího dvouletého magisterského studia. Vedení fakulty pozvalo na akademickou půdu zástupce firem z Moravskoslezského kraje, kteří budoucím ekonomům představili možnosti pracovního uplatnění v jejich společnostech.

V průběhu dne uskutečnili čtyřicet workshopů a seminářů, jež se mezi mladými lidmi setkaly s příznivým ohlasem.

„Je to pro nás skvělá příležitost prezentace,“ uvedla Zuzi Lešková, specialistka HR marketingu v České spořitelně. „V Ostravě máme velké klientské centrum, v němž působí studenti i absolventi středních a vysokých škol. Někteří z těch, co promovali na ostravské Ekonomické fakultě, uplatňují svůj potenciál jako bankovní poradci na pobočkách. Váhavým zájemcům, kteří se ještě nerozhodli, jak se svou profesní dráhou naloží, nabízíme spoustu možností spolupráce – od zmíněných pozic až po brigády či vedení diplomových prací,“ dodala.

Zástupci bankovních i dalších zúčastněných společností neměli volnou chvíli ani o přestávkách. Petře Zemanové, která se v Monetě Money Bank věnuje náboru nových spolupracovníků, to ale vůbec nevadilo. Například Renemu Cabukovi a dalším jeho spolužákům ochotně vysvětlila možnosti pracovního uplatnění formou brigády.

O volné pozice se zajímaly také Denisa Musilová a Alice Pavlíková ze třetího ročníku oboru účetnictví a daně. Absolvovaly workshopy společností KPMG a PwC. Obě dívky potěšilo, že si lektoři na účastníky setkání vzali kontakt a slíbili, že je budou průběžně informovat o možnosti spolupráce.

Mnozí studenti postupně navštívili workshopů několik. Patřila mezi ně i Aneta Kocourková, která se čtvrtým rokem vzdělává v oboru finance. „Nejvíce se mi líbila prezentace kopřivnické výrobní společnosti Brose CZ. Proč právě ona? Na přímý kontakt s klientem v bance se zrovna necítím. V této nadnárodní společnosti mne zaujala možnost práce v oddělení centrálního controllingu,“ uvedla.

Výrobní firma Brose na veletrhu uspěla ještě s jednou nabídkou. Využil ji Pavel Marcinka, student marketingu a obchodu. Zdaleka přitom nebyl jediný, kdo se v průběhu veletrhu pracovních příležitostí setkal s rodilým mluvčím z Los Angeles. V rozhovoru si otestoval svou úspěšnost ve fiktivním výběrovém řízení, které se uskutečnilo v anglickém jazyce. Když se pak po promocích přihlásí do skutečného konkurzu, tato zkušenost mu jistě přijde vhod.

V pořádání podobných workshopů a seminářů míní ostravská Ekonomická fakulta pokračovat i nadále. Jak uvedla Dana Dluhošová, proděkanka pro strategii, doktorská studia a vnější vztahy, Veletrh pracovních příležitostí je již tradiční a osvědčenou akcí, na níž studenti vstupují do kontaktu s řadou představitelů firem i institucí a nalézají uplatnění na trhu práce. 

Seznam firem, které se zúčastnily čtvrtého ročníku veletrhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám