Hlavní obsah

Výtvarná soutěž k výstavě Háčkovaný svět na zámku Duchcov zná své vítěze, oceněno bylo 12 výkresů

Novinky, Marian Hochel

Háčkovaný svět je název výstavy panenek a oblečků pro panenky, která se koná v zámecké Galerii Giacomo na zámku Duchcov od 28. března do 31. května. Výstavu dotvořily děti, které poslaly do prostor zámecké galerie v rámci výtvarné soutěže celkem 191 výkresů. Nejpovedenější práce byly oceněny.

Foto: Marian Hochel

3. místo / NEJHEZČÍ PANENKA JE MOJE MAMINKA / Anežka Zrůbecká, 7 let, Duchcov

Článek

Výtvarnou soutěž vyhlásila správa zámku 20. února; do 20. března bylo možno zasílat výkresy dětí ve dvou soutěžních kategoriích – Nejhezčí panenka je moje maminka a Nejhezčí princezna je ta moje líbezná.

Do soutěže se zapojilo celkem deset mateřských škol, čtyři základní školy a dvě základní umělecké školy z Teplic, Duchcova, Háje u Duchcova, Mostu, Hrobu, Ohníče, Dubí a Blatné; individuálně dorazily výkresy především z Prahy, Ústí nad Labem, či ze Slovenska. Nejmladším soutěžícím byly tři roky, nejstarším třináct let. Výkresy mohly být vytvořeny libovolnou výtvarnou technikou.

Porota, složená z odborných pracovníků zámku, ocenila celkem dvanáct výkresů. „Výběr nebyl jednoduchý, prakticky vyhrávají všechny výkresy, které nyní zdobí výstavní prostory zámku. Tímto chceme poděkovat všem dětem, které se do soutěže zapojily, stejně tak velké díky náleží i paním učitelkám a rodičům, kteří dětem pomohli výkresy do soutěže přihlásit. V Háčkovaném světě tak defilují nejen panenky, ale i talent a nápaditost malých výtvarníků, již vnesli do tohoto světa živost a hravost, a to se cení,” uvedla správa zámku.

Výkresy byly posuzovány ve dvou kategoriích, porota hodnotila zvlášť nejpozoruhodnější „princezny“ a zvlášť nejoriginálnější „maminky“. V rámci těchto kategorií byly samostatně hodnoceny výkresy dětí podle věku do šesti let a od sedmi let.

Správa zámku děkuje sponzorkám, které věnovaly do soutěže finanční hotovost na nákup cen a věcné dary, jimiž bude oceněno všech dvanáct výherců. Výtvarnou soutěž na duchcovském zámku takto podpořily MUDr. Monika Myšáková z Duchcova a autorky výstavy Háčkovaný svět Simona Mecerodová z Těškovic u Opavy a Kateřina Citová z Havířova.

Seznam výherců byl zveřejněn na webových stránkách zámku; vítězné výkresy si lze prohlédnout na oficiálním profilu zámku Duchcov na Facebooku. Autoři vítězných výkresů si mohou svou výhru vyzvednout v zámecké pokladně, a to v otevírací době zámku od soboty 10. dubna až do konce června 2015. Všem výhercům srdečně blahopřejeme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám