Hlavní obsah

Výtěžek dobročinného bazaru opět pomůže potřebným

Novinky, Petra Svěráková

Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně po roce opět připravuje dobročinný bazar. Letos se tato oblíbená akce uskuteční už pošesté, a to ve dnech 7. - 10. listopadu.

Foto: Fakulta humanitních studií UTB Zlín

Dobročinný bazar pořádá Fakulta humanitních studií UTB Zlín už pošesté.

Článek

„Bazar bude probíhat ve foyer budovy rektorátu, konkrétně před velkou posluchárnou,” informovala Anna Krátká, proděkanka pro celoživotní vzdělávání a praxi.

Veškerý výtěžek z bazaru půjde ve prospěch klientů organizace DOTEK. Letos to bude na zakoupení skládací postele k zapůjčování do terénu nebo toaletního sprchového křesla.

Věci, které se neprodají, budou převezeny do Dobročinného obchůdku ve Vizovicích, kterou DOTEK provozuje. Tam si je zájemci budou moci později zakoupit. Každý, kdo na bazar něco přinese nebo si cokoliv koupí, dostane slosovatelný lístek o ceny.

Losování proběhne poslední den bazaru, tedy ve čtvrtek 10. listopadu ve 14 hodin. Účastníci tedy mají nejenom šanci udělat dobrý skutek, ale být za to i odměněni.  

Dobročinný bazar pořádá FHS UTB už pošesté. Iniciovala jej v roce 2012 Veronika Olejníková, bývalá studentka fakulty, společně s ředitelkou Dotek o. p. s. Radomírou Pečeňovou. Inspirací byl pro ně Dobročinný obchůdek, který začala společnost provozovat. Myšlenku obchůdku si přivezla Radomíra Pečeňová z Anglie.

„Když jsme byli osloveni, neváhali jsme ani chvilku, věděli jsme, že výtěžek z akce bude smysluplně využitý,“ dodala Krátká. Cílem akce je oslovit co nejvíce potenciálních dárců, získat prostředky ve prospěch klientů společnosti Dotek a ukázat tak, že studentům a zaměstnancům univerzity není lhostejný život potřebných. Jedná se o jeden z příkladů „dobré praxe“.

Další informace na http://www.utb.cz/fhs a FB profilu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám