Hlavní obsah

Výtěžek benefiční aukce Dražba pro Fenix přispěje na rehabilitaci vozíčkářů

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Ve čtvrtek 16. ledna v 19:00 se v brněnském divadle Reduta uskuteční benefiční Dražba pro Fenix, která bude vyvrcholením výstavy probíhající zde od 28. listopadu 2019 do 15. ledna 2020.

Článek

Svůj obraz věnovalo přes 350 brněnských žáků a studentů. Výtěžek dražby bude věnován na rehabilitaci klientů ParaCENTRA Fenix. Partnerem projektu je Aukční dům Zezula, s.r.o. Záštitu nad výstavou a benefiční dražbou převzala Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.

„Přijít vydražit si obrázek může doslova každý. Vzhledem k tomu, že věkové rozpětí autorů obrazů je velmi široké (5-18 let), jsou i témata výtvarných děl rozmanitá a každý si tak jistě najde svůj styl a motiv, který se mu líbí. Dražba je otevřená veřejnosti a doufáme, že kupující si kromě zakoupeného obrazu odnese i skvělý pocit, že pomohl dobré věci – výtěžek poputuje na fyzio a ergoterapii lidí po poranění míchy, kteří musí cvičit stále – celoživotně, aby své tělo udržovali v kondici včetně partií, jež vědomě neovládají,“ uvedl Michal Odstrčil, ředitel ParaCENTRA Fenix.

ParaCENTRUM Fenix je nezisková organizace, která poskytuje služby více než 500 klientům. S mottem „Roztáčíme život naplno“ pomáhá lidem po poškození míchy a jejich blízkým při návratu do aktivního života.

S myšlenkou oslovit děti z uměleckých škol přišel Tomáš Zezula z Aukčního domu Zezula, s.r.o. Ze čtyřiceti oslovených brněnských základních a středních škol se do projektu nakonec zapojilo patnáct.

Hodnocení a finálního výběru obrazů do dražby se ujala odborná komise složená ze známých osobností a předních galeristů - František Kinský, Michal Horáček, Čechoameričanka Katherine Kastner z Hunt Kastner Galerie, umělecká ředitelka Denisa Kujelová z Fait Gallery a Lucia Lettenmayerová, zakladatelka privátní galerie COLLETT Prague | Munich, a.s.

Všichni členové komise jsou úzce spjatí se současným uměním. Z množství dětských prací vybrali unikátní kolekci 72 nejzajímavějších obrazů k Dražbě pro Fenix. Výtěžek aukce bude věnován na pomoc lidem po poranění míchy.

Práce mladých tvůrců je možné prohlédnout si denně od 10.00 do 18.00 hodin do 15. ledna v prostorách divadla Reduta v Brně. Zde o den později proběhne také benefiční Dražba pro Fenix.

Další informace a kolekce obrazů na: www.drazbaprofenix.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám