Hlavní obsah

Výstavu vojenských letadel a lodí hostí nákupní centrum Eden

Novinky, Ivana Kvasnicová

V nákupním centru Eden v Praze 10 se koná výstava, která potěší všechny milovníky historie. Od 1. do 21. října jsou zde vystaveny makety letadel i lodí, dokumenty a k vidění jsou také videoprojekce. V rámci výstavy v neděli 14. října proběhne od 16 hodin Bitva modelů tanků a letadel.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Výstava v nákupním centru Eden představuje makety strojů i s jejich historií - vystaveny jsou např. stroje Avia B 534, Spad XIII, Messerschmitt Bf 109, Wellington, L 39 Albatros, JAS 39 Gripen, lehký německý křižník Nürnberg a další. 

Ukazuje i samostatné jednotlivé části letadel a uniformy letců. Určitě zaujme cvičná bomba i katapultovací sedadlo pilota. Navíc je expozice provázena vysíláním videa přímo v centru výstavy ve II. patře, kde se návštěvníci mohou v pořadu o letectví a uskutečněných bitvách vrátit o několik desítek let zpátky do historie. 

V neděli 14. října proběhne od 16 hodin akce nazvaná Bitva modelů tanků a letadel doprovázená zvukovými efekty. Návštěvníci si budou moci prohlédnout různé modely tankodromů a dioramat, výstavu vlajek válečných mocností či účinkující v uniformách. Den her mohou rodiny zakončit na místní závodní dráze s makety aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám