Hlavní obsah

Výstava SUSU-FIFI v Industrial Gallery je k vidění v Ostravě na Zahradní ulici

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava SUSU-FIFI byla otevřena v úterý 4. září v ostravské Industrial Gallery. Vernisáž provázala performance zastoupených ženských autorek a známého supermanského obleku od Jiřího Sirůvky. Název vznikl z příjmení vystavujících umělců Jiřího Surůvky, Kateřiny Sudolské, Petry Filipovské a Denisy Fialové.

Foto: Josef Zajíc

Industrial Gallery na Zahradní ulici č.10 v Ostravě. Celkový pohled na výstavu SUSU-FIFI. 7. 9. 2012

Článek

V krásném, útulném prostředí kavárničky Industrial Café na Zahradní ulici č. 10 v centru Ostravy se nachází prostory Industrial Gallery, ve kterých probíhají cyklické výstavy. Industrial Gallery je současná (IN), činná (industria) umělecká platforma. Je tvořivým místem, kde se stále něco děje.

Od 4. září je galerie zaplněná obrazy, sochami, performancemi a video ukázkami zúčastněných umělců. Vystavující pojí dohromady ateliér Nových médií Fakulty umění Ostravské univerzity. Jiří Surůvka a Denisa Fialová jsou jeho pedagogy. Kateřina Sudolská a Petra Filipovská jeho letošními absolventkami. Koncepce výuky v ateliéru má širší záběr od velmi univerzální malby po multimediální tvorbu, ale také performance a videoart.

"Výstava je koncipována tak, aby díla i ukázky videoartu byly poskládány jako jednotlivé cihly, které po dokončení " stavby" působí jako jednolité dílo," komentovala výstavu její kurátorka Hana Mikulenková.

Jiří Surůvka prezentuje průřez své tvorby za deset let. Denisa Fialová zastupuje na výstavě velkoformátové malby. Cíleně v nich pokračuje ve svém výtvarném konceptu, ve kterém snoubí mytologický svět a dekorační ornamentální prvky.

Kateřina Sudolská a Petra Filipovská zde představují video příběhy, které jsou součástí jejich diplomových prací.

Výstava potrvá do 28. září 2012. Galerie je otevřena každý všední den od 10:00 do 18:00 hodin.

Více najdete zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám