Hlavní obsah

Výstava Pavla Kantorka v Zoologické zahradě Ústí nad Labem

Novinky, Barbora Horešovská

Pražský spolek InGarden připravil za finanční podpory Statutárního města Ústí nad Labem a ve spolupráci se Zoologickou zahradou Ústí nad Labem, výstavu humoristy Pavla Kantorka, která nese název Navazující humoristická výstava Pavla Kantorka – Zasoutěž si s kočkami v zoo .

Foto: Barbora Horešovská

Jedna z vystavených kreseb Pavla Kantorka.

Článek

Výstava, která zpestří návštěvníkům prohlídku zoologické zahrady, je otevřena od 12. června a potrvá do 6. srpna.

„Navazujeme tak na výstavy, které proběhly v minulých dvou letech. Tento III. ročník je zpestřen soutěží pro děti a školní mládež, kteří mohou zkusit odhadnout rozpoložení čtyř obrázků kočiček od Pavla Kantorka,” informovala členka spolku Lenka Skalicová.

Soutěž probíhá 10 dní v červnu od 18. do 27. června. Každý den bude odměněno 10 dětí plackou či záložkou s kočičkou, které budou organizátoři rozesílat poštou. Výstava bude umístěna u Venkovského dvorku poblíž restaurace Koliba v horní části zoo.

Ke zhlédnutí bude vystaveno 60 velkoformátových vtipů, z nichž je 40 tisků oblíbených vtipů a dále 20 zcela nových vtipů se zvířátky, které organizátoři výstavy získali od rodiny Pavla Kantorka po jeho úmrtí. Hlavními postavami jsou samozřejmě různá zvířátka. Pavel Kantorek uměl skvěle pootočit perspektivu, se kterou vnímáme běžné situace, a divák tak může na chvilku opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát. Výstavu ocení děti i jejich doprovod. 

Jak tvrdil sám Pavel Kantorek, Češi mají jedinečný smysl pro humor: „Český humor je otevřený a dá se říct neomezený. Češi mají vynikající smysl pro humor, milují i černý humor, který na Západě není tolik populární.“

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám