Hlavní obsah

Výstava Living Colour Juliena van Middendorpa je k vidění v Praze

Novinky, Lucia Sekerešová

Do 3. listopadu je v pražském BB Centru k vidění výstava Living Colour od nizozemského výtvarníka Juliena van Middendorpa. Ten při své tvorbě využívá abstrakce a vychází z uměleckého hnutí De Stijl a Cobra.

Foto: BB Centrum

Výstava Julien van Middendorp

Článek

Na výstavě pod názvem Living colour malíř představuje celkem šest obrazů, 3 páry navzájem propojené živoucími barvami. Julien van Middendorp pracuje ve svých dílech se základními barvami v pečlivě promyšlených plánech.

Julien se zaměřuje na abstrakci. Jeho olejomalby zaujmou kompozicí a zářivou barevností. „Inspiraci pro svá díla nacházím na ulicích. Již čtyři roky žiju v Praze a právě zdejší kulturní prostředí je pro mně svěžím zdrojem inspirace," řekl Julien van Middendorp.

Další výstavu chystá začátkem roka na Slovensku v Bratislavě.

Jeho malby odkazují na nizozemské umělecké hnutí De Stijl, které v roce 1917 založili význační malíři jako Piet Mondriaan, Vilmos Huszár nebo Theo van Doesburg.

Julienův styl je rovněž ovlivněn tvorbou světově proslulým uměleckým směrem „Cobra” (1948–1951), do něhož se řadí například Karel Appel, Pierre Alechinsky nebo Asger Jorn.

Další informace na www.galleryvanmiddendorp.com

Reklama

Výběr článků

Načítám