Hlavní obsah

Výstava Každý svého zdraví strůjcem se vydala po českých a moravských městech

Novinky, Ivana Kvasnicová

O problematice onkologických onemocnění, zejména o prevenci, informuje Liga proti rakovině. Mimo jiné nabízí také lékařské vyšetření mateřských znamének, pih a jiných změn na kůži.

Foto: Ivana Kvasnicová

Výstava Každý svého zdraví strůjcem na Praze 4 - OC Arkády

Článek

Liga proti rakovině Praha se už šestým rokem vydává po českých a moravských městech s výstavou s názvem Každý svého zdraví strůjcem. 

Smyslem projektu je netradiční formou informovat veřejnost o problematice onkologických onemocnění, akcent je kladen zejména na otázky prevence, vysvětlení rizik, na efektivní a osvědčená doporučení, jak se vyvarovat rakovině zdravým životním stylem a životosprávou. 

Součástí expozice jsou panely určené dětem, které si v bohatě ilustrované části najdou informace o zdravém životním stylu přiměřeně svému věku.         

Pro dětské návštěvníky jsou připraveny zábavné „hrátky“, kde si vyzkoušejí své fyzické i smyslové dovednosti pod heslem Zkus, jak jsi na tom.   

Dospělým návštěvníkům akce Liga proti rakovině Praha ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem nabízí vyšetření, např. krevní tlak, BMI, procenta tuku v těle a jiné. V rámci boje proti jednomu z nejagresivnějších typů rakoviny, melanomu bude v každém městě působit odborný lékař, se kterým mohou lidé konzultovat mateřská znaménka, pihy a jiné změny na kůži. 

Výstava z Prahy, kde byla 9. a 10. září, zavítala do Kolína (17. - 18. 9.), dále bude směřovat do Mladé Boleslavi (23. - 24. 9.), Poděbrad (1. - 2. 10.), Hodonína (3. - 4. 10.) a do dalších měst.

Reklama

Výběr článků

Načítám