Hlavní obsah

Vyrovnané čtvrté kolo dorostenecké korfbalové extraligy přineslo první ztrátu Náchoda

Novinky, Jan Pařík

Vyrovnané a napínavé boje, které byly otevřené až do konce. Tak se dá ve stručnosti charakterizovat čtvrté kolo nejvyšší dorostenecké korfbalové soutěže. I po těžkých zápasech zůstává stále neporažený brněnský Korfbal klub, první ztrátu naopak zaznamenal Náchod, který remizoval se Znojmem.

Foto: Jan Pařík

Nový Lískovec (v bíločerveném) prohrál oba své duely.

Článek

MINITURNAJ V BRNĚ

Domácí nakonec uhájili všechny body, ačkoli nebyli první ztrátě v sezóně úplně daleko. Hráči Korfbal klubu Brno si poradili nejprve 20:14 s Prostějovem a poté svedli těžký souboj s městským rivalem z Nového Lískovce. Ten, ačkoli hrál jen v sedmi, ještě v poločase držel dvoukošové vedení. Překvapení se však nekonalo a favorit dovedl duel do vítězného konce poměrem 10:9.

Nový Lískovec vyšel z brněnského turnaje jako smolař. Vedle těsného nezdaru s domácím celkem totiž o chlup ztratil i svůj druhý zápas s Prostějovem, jemuž podlehl 9:10.

Jan Šedý (trenér, Brno): „V prvním duelu s Prostějovem nám hodně zatápěl malý Vojta Ošťádal. V prvním poločase nám dal snad pět košů a my si s ním nevěděli moc rady. O přestávce jsme hráčům vysvětlili, jak ho bránit a hned to byl lepší. Novému Lískovce chyběla jedna hráčka a my se s hrou proti sedmi nedokázali srovnat. Soupeř se hodně stahoval ke koši, tudíž měl hodně doskoků. Je těžké, když něco celý rok trénujeme a pak musíme v zápase použít něco jiného. Naše čtyřka, která hrála proti třem, se dost trápila.“

Jakub Pernica (trenér, Brno): „Jsem po docela naštvaný. Chyběla nám důležitá hráčka a zápasy nám nevyšly podle představ. Hráči občas neposlouchali ani pokyny, což je škoda. Hra v sedmi kazí korfbal, to uznávám. Na druhou stranu si nemohou soupeři na nic stěžovat, s tím si musí poradit. Fotbalisté taky nemohou nadávat, když hrají proti oslabenému soupeři.“

Brno KK U19 - Prostějov SK RG U19  20:14

Brno KK Nový Lískovec U19 - Prostějov SK RG U19  8:9

Brno KK U19 - Brno KK Nový Lískovec U19  10:9

MINITURNAJ V HAVÍŘOVĚ

Tři poločasy, tři remízové stavy. Miniturnaj v Havířově byl snad ještě vyrovnanější než ten v Brně. Z dramatických bitev vyšel nejlépe Náchod, který zaznamenal výhru 20:15 s domácím Šenovem a remízu 16:16 se Znojmem. Ta pro něj však představuje první letošní ztrátu a Náchodští zřejmě nečekali, že klopýtnou zrovna s posledním celkem tabulky.

Domácí korfbalisté nevyšli z víkendu bodově naprázdno, brali alespoň dva body za těsnou výhru 14:13 s Modrými Slony ze Znojma.

Lenka Toufarová (trenérka, Znojmo): „Je to jednoduché. Dorostenci nechodí trénovat a pak to takhle vypadá. Z týmu pravidelně chodí jen dva hráči, a to je málo. Je to škoda, protože jinak má tým na daleko lepší výsledky. V zápase s Náchodem se soupeři nedařilo střelecky a my z toho vytěžili remízu. Šenov je pak s námi srovnatelný sok. Minule jsme ho o koš porazili my, nyní on nás.“

Šenov KC - ZŠ U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19  14:13

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - SK Plhov Náchod U19  16:16

Šenov KC - ZŠ U19 - SK Plhov Náchod U19  15:20

Reklama

Výběr článků

Načítám