Hlavní obsah

Vymyšlená historka pomohla dvojici pachatelů okrást seniora o 80 tisíc korun

Novinky, Milan Haluška

Pětaosmdesátiletý muž z Karviné bude zřejmě do konce svého života litovat, že chtěl udělat dobrý skutek a pomoci ostatním. Na ulici si jej totiž ve čtvrtek vytipovali muž se ženou, kteří ho nakonec obrali o téměř 80 tisíc korun.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Dvojice sehrála před seniorem falešnou historku o údajné havárii. Seniora dvojice ještě ujišťovala, že peníze na opravu mají, ale jen valuty, které nemohou směnit. Starý pán proto oba podvodníky pozval do svého bytu, což ovšem neměl dělat.

„Uvnitř bytu starý pán společně s neznámým mužem odešli do ložnice, tam mu senior předal 6 000 Kč v hotovosti. V kuchyni si ještě muž nechal po seniorovi uvařit čaj a kávu. Žena chtěla na toaletu, po návratu do kuchyně už nic oba nechtěli a velmi rychle z bytu odešli. Po jejich odchodu senior zjistil, že z ložnice zmizely jeho peněžní úspory,“ doplnila mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková s tím, že šlo bezmála o 80 tisíc korun.

Podle získaného popisu se jednalo o muže kolem 40 let, vysokého asi 170 cm, silnější postavy, kulatý obličej. V obličeji byl červený, měl hnědé krátké vlasy a hovořil polsky. Na sobě měl hnědé sako, kalhoty hnědé barvy. 

Žena byla ve věku kolem 25 let, vysoká asi 175 cm, štíhlé postavy, měla hnědé delší vlasy, kulatý obličej a mluvila polsky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám