Hlavní obsah

Vylepšíme radniční noviny, slibuje Praha 10. Změnit se má hlavně grafika

Novinky, Marek Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noviny Prahy 10 projdou zásadní změnou, dohodli se radní desáté městské části. Noviny mají být čtivější, výraznější a přehlednější. Širší prostor dostanou zejména informace o službách pro občany, o kultuře a sociálních službách, o školách a školkách či o činnosti rady a zastupitelstva.

Foto: Marek Novák

Současná podoba novin Prahy 10.

Článek

Radní o plánované změně informovali ve středu 25. března, podle opozičních zastupitelů to ale může být reakce na jejich nedávnou kritiku radničních listů, které údajně nedávají prostor jejich článkům a názorům.

„Noviny Prahy 10 jsou hlásnou troubou radních a starostky, kteří si z nich za veřejné peníze dělají osobní reklamu,” uvádí opoziční strana Vlasta v tiskové zprávě. To ale koaliční zastupitelé odmítají. Rozhodnutí změnit noviny je prý výsledkem dlouhých debat, které se vedly už od ustavení současné koalice.

„Po loňských volbách jsme dokonce v rámci úspor uvažovali o tom, že vydávání novin ukončíme. V metropoli je totiž dost novin a časopisů, které přinášejí běžné zprávy o životě v městských částech, řada lidí si také potřebné informace zjišťuje na internetu. Po měsících debat v rámci koalice jsme se rozhodli pro zachování našeho měsíčníku,” uvedla starostka městské části Praha 10 Radmila Kleslová.

„Přiměly nás k tomu jednak požadavky zejména starších občanů, jednak snaha poskytnout prostor pro zviditelnění neziskových organizací působících v oblasti kultury a sociálních služeb. Ty by zánikem Novin Prahy 10 ztratily bezplatnou cestu k propagaci svých aktivit. Něco takového jsme nemohli připustit,” dodala Kleslová.

Podle radnice jsou noviny Prahy 10 jejich čtenáři ceněny jako "zdroj nezkreslených informací, který nestranil žádnému politickému subjektu". Mluvčí radnice Vít Novák v tiskové zprávě uvádí, že jako nezávislé médium, které nevydává žádná politická strana či hnutí, se budou profilovat i nadále. 

Podle mluvčího Nováka dojde ke změnám v blízké době, v nejbližším vydání novin se ještě projevit nemusí. Noviny Prahy 10 vychází v nákladu 50 tisíc kusů, pro občany desáté městské části jsou distribuovány zdarma do schránek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám