Hlavní obsah

Výhra a remíza vynesly korfbalový dorost Prostějova do čela tabulky

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři body jsou v našlapané tabulce znát. O tom se v šestém kole nejvyšší dorostenecké soutěže přesvědčili korfbalisté Prostějova, které úspěšný víkend katapultoval na vrchol průběžného pořadí.

Foto: Jan Pařík

Prostějovští dorostenci se po šestém kole radují z průběžné první příky v tabulce.

Článek

V domácí hale v sobotu nejprve remizovali s Brnem, které v posledních kolech chytalo formu, a poté si poradili i s Náchodem, s kterým se letos utkali poprvé.

Bodově naprázdno vyšly z bojů České Budějovice, které z důvodu nemocí k duelům v Brně ani neodcestovaly.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Vyrovnané boje, ze kterých nejvíc vytěžil domácí celek. Tak vypadal miniturnaj v Prostějově.

Hanáci si to nejprve rozdali s Brnem, kterému chtěli oplatit poměrně jasnou předvánoční porážku z minulého kola. Do utkání vstoupili aktivně a hned na začátku si v defenzivním klání vybudovali mírný náskok, který jim držel skoro celý duel. Hosté z jihu Moravy se však nevzdali a trpělivou hrou nakonec slavili alespoň částečný úspěch, když dotáhli na konečných 9:9.

Brňané posléze absolvovali další vyrovnanou bitvu s Náchodem, kterou však na rozdíl od předešlého klání ztratili 13:14.

Tečku za miniturnajem obstaral letošní premiérový zápas domácích s Náchodem. Prostějovem se musel v šestém kole obejít bez jednoho z vůdčích hráčů Vojtěcha Ošťádala, s nepříjemnou situací se však jeho hráči vypořádali velmi dobře. Náchod od začátku zatlačili a v nastoleném tempu nepolevili celý zápas, což jim vyneslo výhru 13:9.

Prostějov SK RG U19 - Brno KK U19 9:9

Brno KK U19 - SK Plhov Náchod U19 13:14

Prostějov SK RG U19 - SK Plhov Náchod U19 13:9

Nikola Lorencová (hráčka, Prostějov): „Jsme moc rádi, jak nám víkend vyšel. Být první v tabulce je pěkný pocit. S Brnem to mohlo být i lepší, ale remíza je také slušná. Výhra s Náchodem nás příjemně překvapila. Letos jsme s ním hráli poprvé a čekali jsme těžký boj. Myslím, že Brnu úplně nevyšel tah, kdy dalo dvě nejlepší střelkyně do jedné čtyřky.“

MINITURNAJ V BRNĚ

V Brně se z důvodu absence Českých Budějovic odehrálo jen jedno utkání, které vyznělo lépe pro domácí Nový Lískovec, jenž si poradil jasně 16:6 s oslabeným Šenovem. Pro brněnský tým se jedná o druhou výhru v sezoně, stále však na posledním místě ztrácí osm bodů na příčku, která zajišťuje postup do play off.

Brno KK Nový Lískovec U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 7:0 (kontumace)

Šenov KC-ZŠ U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 7:0 (kontumace)

Brno KK Nový Lískovec U19 - Šenov KC-ZŠ U19 16:6

Adam Leznar (hráč, Nový Lískovec): „Zápas se nám vydařil a trochu jsme si oddechli. Tentokrát jsme se moc nestarali o výsledek a vyšlo nám to. Užili jsme si hru a o to nám především jde. Do play off se podle mých situací ještě dostat můžeme, ale museli bychom zopakovat loňskou sezonu, kdy jsme ke konci všechno vyhrávali. Uvidíme, jak to dopadne, ale jak už jsem říkal, teď se korfbalem budeme hlavně bavit.“

Reklama

Výběr článků

Načítám