Hlavní obsah

Vydával se za meloucháře, policisté u něho našli zbraň, náboje i desítky tisíc korun

Novinky, Vratislav Konečný
Aktualizováno

Díky profesionální práci policistů se podařilo pachatele zadržet už několik minut po loupeži. V úterý krátce po půl sedmé večer přijali operátoři tísňové linky 158 oznámení o přepadení pošty v pražském Braníku.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Do Jiskrovy ulice okamžitě vyjeli policisté z místního oddělení Podolí, spolu s hlídkou městské policie.  

„Zaměstnankyně pošty jim sdělila, že na přepážku přišel muž, který na ni namířil krátkou černou zbraní a se slovy Dej mi peníze! požadoval vydání finanční hotovosti. Žena mu vydala několik desítek tisíc korun, to ale lupiči nestačilo a přešel k vedlejší přepážce. Nelegálně drženou zbraní namířil na druhou úřednici a s výhružkou Dej sem prachy, nebo tě zastřelím! si vynucoval další hotovost. Pokladní mu pak v obavě o svůj život vydala další desetitisíce,” uvedla policejní mluvčí Hana Jeřábková.  

Policisté během pár vteřin zjistili důležité informace o směru útěku pachatele. Okamžitě se tak vydali propátrávat trasy, které by mohl podezřelý lupič zvolit k útěku.

Lupič se po přepadení převlékl

„Policisté díky své dlouholeté místní znalosti projížděli různá vytipovaná místa včetně cyklostezky u pravého břehu Vltavy. Tam si všimli udýchaného muže, který se choval podezřele. Hlídka ho proto okamžitě zastavila, a vyzvala, aby jim ukázal své věci. Muž byl po celou dobu kontroly velmi nervózní a tvrdil, že jde od kamaráda z melouchu,” dodala policejní mluvčí.

Policisté pak v jeho tašce našli černou bundu, střelnou zbraň, náboje, silonovou punčochu, desítky tisíc korun, ale i maskáčové kalhoty, které si po přepadení převlékl. I přesto si podezřelý dále trval na svém a hlídku přesvědčoval, že peníze má z brigády. Duchapřítomní policisté ovšem jeho argumentům nevěřili, nenechali se zmást a muže zadrželi.  

Momentálně je pachatel v cele a vyšetřovatel ho obvinil nejen z trestného činu loupeže, ale také přečinu nedovolené ozbrojování. V případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám