Hlavní obsah

VUT Brno řadí hodonínskou průmyslovku mezi TOP 10 škol

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonínská Střední škola průmyslová a umělecká opět mezi technickou elitou. Již poněkolikáté se absolventi hodonínské průmyslovky umístili mezi 10 nejlepšími středními školami v úspěšnosti maturantů přijatých na VUT v Brně. A to dokonce jako jediná střední škola z okresu Hodonín.

Foto: Archiv SŠPU

VUT Brno řadí hodonínskou průmyslovku mezi TOP 10 škol

Článek

Studenti hodonínské průmyslovky opět zabodovali. Vysoké učení technické v Brně sestavuje totiž každoročně žebříček pěti set nově přijatých studentů, kteří nejlépe uspěli u státní části maturitní zkoušky. Těmto nejlepším pak vyplácí jednorázové prospěchové stipendium ve výši 6000 korun.

Na základě tohoto individuálního žebříčku VUT následně sestavuje pořadí nejúspěšnějších středních škol, ve kterém bodovala i hodonínská průmyslovka. Výsledek samozřejmě těší i pro to, že Vysoké učení technické v Brně patří mezi prestižní vysoká učení (podle celosvětově akceptovaného žebříčku QS Top Univeristies náleží VUT mezi 4 procenta nejlepších světových univerzit).

Na setkání s rektorem VUT Brno a řediteli středních škol, z nichž na VUT přicházejí nejúspěšnější maturanti, byl v úterý 28. března osobně přítomen zástupce ředitele SŠPU Hodonín Ing. Miroslav Přibil.

Setkání se tentokrát uskutečnilo na půdě Fakulty chemické, která nedávno prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Po úvodním slovu rektora a prezentaci o aktivitách VUT a spolupráci se středními školami následovala diskuze nad kritérii pro udělení stipendia TOP 500.

Poté prezentoval Fakultu chemickou její děkan prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D. Formální část pak zakončil absolvent a nyní zaměstnanec fakulty Jiří Smilek, který posluchačům zábavně přiblížil svoji cestu na VUT a pohled na studium. Následně měli přítomní možnost se zúčastnit komentované prohlídky laboratoří Centra materiálového výzkumu.

Na setkání se také Ing Přibil dozvěděl, že škola se letos opět umístila v TOP 10 středních škol. Její absolventi tedy patří ke špičce v úspěšnosti u státních maturit, cení se zejména ti maturanti, kteří si zvolí ve společné části matematiku a angličtinu.

Preferováni jsou rovněž uchazeči, kteří úspěšně absolvují v rámci nepovinných zkoušek profilové části maturitní zkoušky pilotní zkoušku Matematika+. Tento sestavený žebříček TOP 500 studentů ze středních škol z celé republiky je následně odměněn jednorázovým stipendiem ve výši 6000 Kč pro studenta.

Hodonínská průmyslovka mezi elitou ani letos nechybí.

Reklama

Výběr článků

Načítám