Hlavní obsah

Všímaví zaměstnanci zadrželi několikanásobného zloděje i s lupem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vazební věznice putoval z policejní cely ve čtvrtek 11. října šestadvacetiletý drogově závislý recidivista z Kroměříže kvůli krádežím ve firmách v centru Zlína. „O jeho umístění do vazby rozhodl soudce okresního soudu,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

Mladík se v úterý 9. října ráno pod záminkou zájmu o práci dostal do prostor jedné z firem v průmyslovém areálu v centru Zlína s úmyslem ukrást cokoli, co by se dalo zpeněžit. Prohledal šatnu, odkud z původně uzamčené skříňky ukradl stravenky a peníze.

„V další budově vnikl za pomoci kleští do prostor jiné firmy, kde odcizil ochranný pracovní oblek a univerzální klíč. Celkově způsobil škodu za víc než dva tisíce korun,“ uvedla Monika Kozumplíková.

Zaměstnanci podniku si podezřelého muže všimli při jeho útěku, vydali se za ním a dostihli ho, když se snažil i s batohem na zádech a igelitovou taškou v ruce přelézt oplocení a přitom se zranil o ostnatý drát na plotě.

„Přivolaní policisté zloděje zadrželi a zavolali k jeho ošetření záchranáře. Veškeré uloupené věci, které měl v tu chvíli ve svých zavazadlech a které byly výsledkem jeho nekalé činnosti za posledních pár týdnů, putovaly zpět jejich majitelům. Poté ho již policisté dopravili rovnou do policejní cely,“ dodala mluvčí.

Vzhledem k tomu, že mladý muž byl za obdobnou trestnou činnost již v loňském roce odsouzen, a navíc ho kriminalisté prověřují pro dalších deset skutků majetkové povahy, hrozí podle Moniky Kozumplíkové šestkrát trestanému recidivistovi trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám