Hlavní obsah

Vsetín si připomene Mezinárodní den památky obětí holocaustu

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od roku 2005 si každoročně 27. ledna připomínáme Mezinárodní den památky obětí holocaustu za druhé světové války. Také letos věnuje této vzpomínce Dům kultury Vsetín komponovaný program.

Foto: Promo NOACH

Vokální soubor NOACH

Článek

Ve středu 27. ledna se od 19.00 hodin uskuteční ve foyer kina Vatra předčítání ukázek žáky Základní školy Vsetín, Sychrov 97, a to z knihy Očima dítěte vsetínské rodačky Ilsy Reiner-Eichnerové.

Následovat bude od 19.15 hodin v kinosále koncert vokálního souboru NOACH, který se věnuje interpretaci hebrejských písní. Těžištěm jsou písně chasidských židů. Soubor je doprovázen klezmerovým duem ve složení: Ráchel Polohová (klarinet) a Anežka Gebauerová (bajan). Soubor Noach vystupuje pod vedením doc. Tomáše Novotného, jenž koncert fundovaně slovem provede. Doc. Tomáš Novotný je přední český odborník na židovskou hudbu, její historii a interpretaci. Tento český religionista a vysokoškolský pedagog působí na Katedře filozofie Filozofické fakulty Ostravské univerzity.

Komponovaný program zakončí ve 20.00 hodin filmová projekce vizuálně podmanivého thrilleru z poválečného Berlína s názvem Fénix. Bývalá úspěšná zpěvačka Nelly se vrací z koncentračního tábora se znetvořeným obličejem a po plastické operaci se tato femme fatale postupně stává svojí vlastní dvojnicí. Sugestivní snímek německého režiséra Christiana Petzolda odkazuje ke klasickým filmům noir a jeho napětí postupně graduje prostřednictvím strhujícího výkonu Niny Hossové.

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra. Více informací na www.dkvsetin.cz nebo www.kinovatra.cz. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám