Hlavní obsah

Vrtulník zasahoval u vážné dopravní nehody v Karviné

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační středisko záchranné služby přijalo v sobotu před půl třetí odpoledne oznámení o střetu tří osobních automobilů v městské části Karviná - Doly. Na místě kromě rychlé zdravotnické pomoci zasahoval také vrtulník.

Foto: ÚSZS MSK

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři na místě nehody ošetřili celkem pět pacientů. Nejvážněji byla zraněna sedmašedesátiletá žena, která při havárii utrpěla poranění hrudníku. Lékař ženě zajistil intraoseální vstup pro nezbytné podávání léků a infuzních roztoků. Pacientka byla poté letecky transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

Jednasedmdesátiletý muž byl dalším zraněným, který utrpěl otevřenou zlomeninu dolní končetiny, zhmoždění hrudníku a utrpěl i tržné rány na hlavě. Záchranáři muži podali léky proti bolesti, muž komunikoval. Následně mu byla znehybněna dolní končetina a byl převezen na urgentní příjem Havířovské nemocnice.

Další dvě zraněné ženy ve věku 20 a 21 let byly převezeny k dalšímu vyšetření na chirurgickou ambulanci v Orlové a Karviné s podezřením na poranění hrudníku.

Třiadvacetiletá žena byla poslední zraněnou - měla tržnou ránu dolní končetiny. Záchranáři ženu převezli na chirurgickou ambulanci do Orlové.

"V obou vozidlech bylo celkem šest pasažérů, jeden vyvázl bez zranění. Jedno z vozidel po střetu shořelo. Nehoda také celou silnici na Ostravu a okolní města uzavřela. Řidiči byli odkloněni po objízdných trasách," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám