Hlavní obsah

Vrtulník přepravil do popáleninového centra muže, který marně hasil požár domu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popáleniny po celém těle utrpěl ve čtvrtek 30. srpna v noci muž, který se pokoušel uhasit požár kuchyně v rodinném domě ve Lhotě na Zlínsku. „Záchranáři mu přivolali vrtulník, jenž ho přepravil do popáleninového centra,“ informovala mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru.

Článek

Vyšetřování události si podle mluvčí hasičů prozatím převzali kriminalisté, kteří pracují s více verzemi. Škoda na majetku byla vyčíslena na 150 tisíc korun a uchráněné hodnoty na dva milióny korun.

K požáru ohlášenému půl hodiny před půlnocí vyjížděly ve čtvrtek dvě profesionální jednotky hasičů ze stanice Otrokovice a Zlín a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Napajedel a Lhoty.

Místní dobrovolní hasiči měli k ohni nejblíž a také ihned za pomoci hasicích přístrojů začali požár hasit. Mezitím již pět osob bydlících v domě stačilo hořící objekt opustit a uchýlit se do bezpečí.

„Po příjezdu dalších jednotek si hasiči do péče převzali zraněného muže, který měl popáleniny po celém těle, a poskytovali mu předlékařskou péči až do příjezdu přivolaných záchranářů. Další hasiči v dýchací technice s využitím vysokotlakého proudu požár v kuchyni během několika minut uhasili. Pak odvětrali celý dům,“ popsala jejich zásah mluvčí hasičů.

Pro zraněného muže přiletěl vrtulník, jemuž pro bezpečné přistání zajistili podmínky hasiči na místním fotbalovém hřišti.

„V péči záchranářů skončila i mladá žena intoxikována zplodinami hoření, kterou následně zdravotníci odvezli do nemocnice. Zbylí tři obyvatelé rodinného domu se však nemohli vzhledem ke stavu objektu zpět domů vrátit. Proto jim obec zajistila náhradní ubytování,“ dodala Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám