Hlavní obsah

Volit prezidenta budou i téměř tři stovky pacientů v nemocnicích Zlínského kraje

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také lidé, kterým jejich zdravotní stav neumožnil volit prezidenta v místě bydliště, nepřijdou o možnost vhodit volební lístek do urny. Členové volební komise je navštěvují přímo v nemocnicích. Musí však mít voličský průkaz, nebo být zapsáni na tzv. zvláštním seznamu voličů.

Foto: Dana Lipovská
Článek

O prezidentské volby je v nemocnicích Zlínského kraje téměř dvojnásobný zájem, než jaký byl na podzim u voleb parlamentních. Celkem bude v Krajské nemocnici T. Bati, v Uherskohradišťské, Kroměřížské a Vsetínské nemocnici volit přes 260 lidí.

V Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně je to nejvíc pacientů, celkem 115, 18 z nich má voličský průkaz, zbylých 97 je na zvláštním seznamu voličů. Největší zájem o volbu projevili pacienti Centra klinické gerontologie, pacienti na plicním oddělení, chirurgii, neurologii, neurochirurgii a kožním oddělení.

Jedna z pacientek chirurgie, Zdislava Zapletalová z Otrokovic, vysvětlila, proč chce volit i přesto, že je v nemocnici: „Chodím k volbám pokaždé. Beru to tak, že je to moje povinnost, a jsem ráda, že volit můžu. Koho jsem volila? Určitě dobrého člověka.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám