Hlavní obsah

Volejbalová Zruč dvakrát přehrála Hrotovice

Novinky, Michaela Poláková

Volejbalisté Hrotovic vyrazili v sobotu 3. listopadu do Zruče nad Sázavou, kde se utkali s letošním nováčkem druholigové soutěže.

Foto: Michaela Poláková
Článek

TJ Jiskra Zruč nad Sázavou - Sport V hotel Hrotovice 3:1 (-19, 24, 25, 20)

První utkání v místní velké tělocvičně hostující začali dobře, dařilo se jim držet domácí pod sebou, vedli 18:10 a nakonec se první set stal jejich kořistí. Ve druhé sadě Hrotovice pokračovaly v dobrém sportu a na začátku šly do vedení o čtyři body. Poté ale přišel velký propadák v útočné činnosti a do kvality první setu se po celý den už nevrátil. Hrotovicím chybělo skládání míčů na tzv. bodovku - míč ubráněný po vlastním podání v poli.

Domácím se začalo dařit, na síti najednou bodovali více než hosté a vyhráli druhý set. Třetí set byl věrnou kopií toho druhého. Opět na úvod hostující několikabodové vedení, v průběhu trápení na útoku, vyrovnaná koncovka a prohra Hrotovic. V sadě čtvrté opět vedou Hrotovice v samém úvodu, vývoj se ovšem znovu otáčí. I tak, především svými chybami, Hrotovice první zápas prohrály 3:1.

TJ Jiskra Zruč nad Sázavou - Sport V hotel Hrotovice 3:0 (21, 21, 24)

V druhém zápase Zruči vycházelo naprosto vše. Hrotovice prohrávaly 1:9 a 4:16. Hosté ale začali bojovat a nakonec vše vyvrcholilo dotáhnutím na stav 21:21. Následuje pokažená hrotovická plachta a eso Zručských a bodové konto Hrotovic už zůstalo na jednadvacítce.

Ve druhém setu Hrotovice neustále dotahovaly, ale k chybám na útoku se přidaly i hrubky v poli. Trápení opět končí na čísle 21 na hrotovické straně ukazatele skóre. Ve třetím setu Hrotovice vedly v koncovce 24:23. Setbol ale nevyužily a bodově tak vyšly naprázdno.

Sestava Hrotovic: J. Kolouch, Pavel a Petr Roupcovi, V. Svoboda, J. Pečenka, J. Beránek, J. Doležal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám