Hlavní obsah

Vodňany připravují nové investice

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příprava výstavby koupaliště, opravy komunikací, investice do škol, oživení nevyužitých objektů po zaniklých výrobních provozech ve městě, podpora podnikání směřující ke vzniku nových pracovních míst, budování nových sportovních zařízení.

Foto: Lenka Pokorná

Nově zrekonstruovaný objekt Blanice ve vodňanském sportovním areálu nabízí zázemí pro sportovce, ubytování i moderní restauraci se skvělými službami.

Článek

To jsou ve stručnosti hlavní programové a rozvojové priority města Vodňany pro období následujících čtyř let.

Do spolufinancování jednotlivých projektů hodlá radnice v maximální možné míře zapojit veškeré dostupné národní a evropské dotační tituly. V oblasti projektů pro děti, sport, kulturu a sociální služby, předpokládá také využití příspěvků získávaných v rámci dlouhodobé spolupráce s Jadernou elektrárnou Temelín Skupiny ČEZ.

„Zcela jistě chceme pokračovat v budování dalších zařízení pro sport a volnočasové aktivity, dovybavit dětská hřiště jak přímo ve městě, tak i v ostatních místních částech, herními prvky. Samozřejmě budeme usilovat o to, aby i v budoucnu byly ze strany Jaderné elektrárny Temelín, respektive Skupiny ČEZ, podporovány některé projekty, které se budou týkat škol, školských zařízení a dětí všeobecně. Rádi bychom, kdyby se dostala případná podpora i projektům týkajících se zařízení pro seniory,“ uvedl starosta Vodňan Václav Heřman.

Za pomoci příspěvků ČEZ byly již ve Vodňanech osvětleny tři frekventované přechody pro chodce, vybudováno víceúčelové sportovní hřiště s umělým povrchem u Gymnázia a ZŠ Bavorovská, později rozšířeno o hřiště na plážový volejbal, nově vybudována či zrekonstruována dětská hřiště s novými bezpečnými herními prvky na sídlišti Škorna, na náměstí 5. května, za městským kulturním střediskem, v mateřských školách ve Výstavní a Smetanově ulici, v místních částech Čavyně, Radčice, Křtětice a Pražák. Zhruba milión korun dala Skupina ČEZ na pořízení čtyř schodišťových plošin, díky nimž se vodňanské gymnázium stalo bezbariérovým. „V řádu několika set tisíc korun se již pohybovala i podpora kulturních, sportovních a společenských akcí v rámci projektu Oranžový rok. Tou největší a nejviditelnější jsou tradiční Vodňanské rybářské dny,“ poznamenal starosta.

Největší novou investicí do školství by mělo být rozšíření ZŠ Bavorovská o odborné učebny a prostory školní družiny. V dopravě pak půjde především o rekonstrukci ulice Dr. Hajného a křižovatky šesti ulic U Zástavů na příjezdu do města od Českých Budějovic, Písku a týna nad Vltavou. „Řešením by zde byl kruhový objezd. Jde ale o silnici, která je vlastnictví Jihočeského kraje. Ačkoli bychom se na modernizaci této mimořádně komplikované křižovatky samozřejmě podíleli, má v tomto případě rozhodující slovo kraj,“ konstatoval místostarosta Vodňan Milan Kodádek.

Vedení města již zahájilo také jednání o centralizaci složek IZS a městské policie pod jednu střechu. „Také chceme řešit využití opuštěných budov po zaniklých textilních provozech Jolavy, Jitexu a Pošumavských pletáren. Naším cílem je vrátit tyto objekty zpět do života, nejlépe umístěním nových výrobních provozů, čímž by ve městě vznikla nová potřebná pracovní místa,“ zdůraznil Kodádek a připomněl, že ukončením výroby ve zmíněných textilních provozech přišlo ve Vodňanech v minulosti o práci téměř šest stovek lidí, převážně žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám