Hlavní obsah

Vlčáci zakončí svůj běh s chovateli v neděli v Zoo Brno

Novinky, Jiří Smutný

Charitativní štafetový běh československých vlčáků a jejich chovatelů bývalým Československem - 1000 mil pro jeden cíl, který odstartoval 30. srpna v Košicích, bude zakončen 6. září v brněnské zoologické zahradě. Výtěžek bude věnován Nadačnímu fondu dětské onkologie (NFDO) Krtek.

Foto: Jiří Smutný

Čekat na doběh lze v areálu zoo i v originální restauraci U Tygra

Článek

„Velmi si vážíme vstřícnosti a podpory ze strany Zoo Brno, která umožnila doběh štafetového charitativního závodu v areálu zahrady. Připadá mi symbolické ukončit závod  v prostorách zoo, kde chovají vlky, velmi blízké příbuzné zvířecích účastníků závodu,“ uvedla Irena Korvasová Čánská z NFDO Krtek.

Návštěvníci zoo budou svědky doběhu posledního ze čtyřiceti závodníků, který dorazí přibližně v poledne. Čekání na psa jménem Joreff Volcha Grey a jeho chovatele Jakuba Novotného si mohou krátit například aktivním využitím doprovodného programu, který pro ně připravil NFDO Krtek a Klub chovatelů československých vlčáků. V nabídce láká zejména jízda na musherské koloběžce tažené psem. Pro děti je připravena dílnička s vlčí tematikou.

Reklama

Výběr článků

Načítám