Hlavní obsah

Vladislav Bláha se Zuzanou Lapčíkovou rozezní brněnskou vilu Löw-Beer

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 16. dubna v 19 hodin vystoupí ve vile Löw-Beer v Brně přední český kytarista Vladislav Bláha, tentokrát společně s virtuosní cimbalistkou Zuzanou Lapčíkovou.

Foto: archiv Z. Lapčíkové

Cimbalistka Zuzana Lapčíková

Článek

I v dubnu se můžete těšit na pokračování cyklu koncertů uznávaného kytaristy Vladislava Bláhy nazvaného Komorní kytara ve vile. V úterý 16. dubna vystoupí s cimbalistkou Zuzanou Lapčíkovou. Duo se svojí originalitou zvukově i repertoárově vymyká tradičním nástrojovým seskupením. Atraktivní program nabídne propojení klasické, folklorní i jazzové hudby.

Žánrový rozsah repertoáru koncertu sahá od barokního koncertu Antonia Vivaldiho až po písně Leoše Janáčka či skladby Miloše Štědroně, od latinsko-americké hudby Jorge Cardosa a Astora Piazzolly či romanticky-jazzových skladeb Milana Tesaře až po úpravy folklorní moravské tvorby.

Úvodní slovo pronese muzikolog a skladatel Miloš Štědroň.

Jednotné vstupné činí 180 Kč, číše vína v ceně. Prohlídka vily není součástí akce.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám