Hlavní obsah

VKC Kolín si výhru nepojistil, proto prohrál

Novinky, Zuzana Maňáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí kolo České korfbalové extraligy se uskutečnilo v neděli 21. listopadu. Tentokrát MS Znojmo TJ YMCA přijelo na půdu VKC Kolín.

Článek

VKC Kolín - MS Znojmo TJ YMCA 16:20 (9:13); 17:18 GG (8:9)

Utkání mezi těmito dvěma celky se celou dobu neslo v duchu technické a rychlé hry.

Do prvního zápasu nastoupily oba týmy v těch nejsilnějších sestavách, které mohly vytvořit. Na začátku se střelecky prosazovaly oba týmy. Skóre se měnilo velmi rychle, vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Od 20. minuty se hráči TJ Znojmo MS YMCA ale prosazovali čím dál tím více a do druhého poločasu si odnesli čtyřbodový náskok 13:9.

Ve druhém poločase se Kolínským díky vydařeným dvojtaktům náskok podařilo stáhnout. Naneštěstí v 53. minutě musela vystřídat jedna z opor VKC Kolín K. Königsmark kvůli poraněnému kotníku, Znojemští vstřelili dalších pár košů a o výsledku bylo rozhodnuto. První zápas skončil výhrou hostujícího MS Znojmo TJ YMCA 20:16.

Do druhého zápasu nastoupily oba celky v pozměněných sestavách. Své opory nechaly tentokrát na lavičce. Kolínu se ale nasazení T. Martínka opravdu vyplatilo, protože se svou výškou neměl problém s doskakováním pod košem, ani asistence mu nedělala vůbec žádné problémy. Kolínští také využívali každou střeleckou pozici ke skórování a neustále si udržovali jedno až dvoubodový náskok.

Ve druhém poločase ale Znojemští změnili taktiku, více bránili doskok a tím i získávali větší počet míčů. Čím více se blížil konec zápasu, tím pomaleji se točily strany. Obrany obou týmů byly výborné. Kolín vedl dlouho o koš, ale nedokázal vstřelit ten důležitý, pojišťovací.

To se domácímu celku stalo osudným, protože hosté v poslední minutě vyrovnali a v prodloužení vstřelili vítězný koš. I druhé utkání skončilo, i když těsným, vítězstvím TJ Znojmo MS YMCA 18:17 na Goalden Goal. 

Nejlepší střelci: Milichovský 9, Paďouková 7 košů (VKC Kolín); Buchta 12, Žák I. 8 košů (TJ Znojmo MS YMCA)

Reklama

Výběr článků

Načítám