Hlavní obsah

Vizovické trnkobraní nabídne hudbu i zábavu pro celou rodinu

Novinky, Kateřina Martykánová

Letošnímu již 46. ročníku festivalu Vizovické Trnkobraní bude opět patřit předposlední prázdninový víkend od 23. do 25. srpna. Bude plný celé řady novinek a zajímavých akcí v programu festivalu. Vstupenky jsou již v prodeji.

Foto: R.Jelínek

Vystoupení Vlasty Rédla na loňském ročníku Vizovického trnkobraní

Článek

Hlavní festivalový program bude již tradičně probíhat v areálu likérky RUDOLF JELÍNEK, a to v pátek a sobotu. Program Trnkobraní v ulicích Vizovic potom v sobotu zahájí oblíbený Štěpský jarmark, a vyvrcholí v neděli bohatými kulturními akcemi na několika místech ve městě. Stejně jako v předchozích letech se budou i letos hudební vystoupení festivalu odehrávat na dvou scénách.

Návštěvníci se mohou těšit na české a slovenské hvězdy zvučných jmen, jako jsou kapely Kryštof, Chinaski, No Name, UDG, Charlie Straight, Pražský výběr nebo Čechomor. Hudební program nově rozšíří také program divadelní, v němž bude možné shlédnout Politické divadlo Báry Polákové, skeče HBO Na stojáka či beatboxera En.dru. K vidění zde bude také představení ve stylu commedia dell’arte.

Organizátoři myslí v letošním roce také více na dětské návštěvníky a snaží se tak podpořit vnímání Trnkobraní jako akce pro celou rodinu, v rámci níž si přijde na své každý. Děti se mohou těšit na pohádky v podání královéhradeckého Divadla Drak a ostravského Divadla loutek.

Další novinkou 46. ročníku festivalu je rovněž kinokavárna, která nabídne promítání filmů s odlehčenou, letní a hudební tématikou, například Rok ďábla, Indiánské léto či Polski film. „Nebudou však chybět ani divácky atraktivní momenty festivalu, k nimž patří nepochybně i souboj v pojídání švestkových knedlíků,“ dodala Markéta Matějčná ze společnosti RUDOLF JELÍNEK. "Tradiční klání knedlíkových jedlíků se tentokrát uskuteční v sobotu krátce po poledni.“

Vstupenky na Vizovické Trnkobraní 2013 je možné zakoupit v síti Ticketstream od 7. března 2013, v předprodeji za zvýhodněné ceny.  Současně byl spuštěn i provoz webových stránek www.vizovicketrnkobrani.cz a facebookového profilu Vizovické Trnkobraní, kde bude možné pravidelně sledovat novinky a informace z přípravy festivalu.

Generálním partnerem letošního ročníku Vizovického Trnkobraní se stala značka Starobrno.

Pořadateli festivalu zůstávají Kulturně-společenské sdružení Vizovické Trnkobraní a společnost RUDOLF JELÍNEK a. s., nově se připojuje agentura Nedomysleno s.r.o., která nahradí jednoho z dřívějších pořadatelů – Agenturu Publikum.

Nedomysleno s.r.o. je produkční a reklamní agentura, která se věnuje především pořádání kulturních akcí a festivalů, společenských a firemních eventů. Jejich doposud nejznámějším pořadatelským počinem je festival Hrady CZ zahrnující České hrady.CZ a Moravské hrady.CZ nebo multižánrový festival Mezi ploty.

Nositelem myšlenky Vizovického Trnkobraní a jedním z hlavních organizátorů festivalu je Kulturně-společenské sdružení Vizovické Trnkobraní, jehož členové se aktivně podíleli již na uspořádání prvního ročníku v roce 1967. Od tohoto roku se datuje i zapojení společnosti RUDOLF JELÍNEK a. s. Do areálu likérky se festival přestěhoval v roce 1997.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám